Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Ergenekon'da son dakika kararı! İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek...

Bugün ilk duruşması görülen Ergenekon davası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-21 12:27:30

Ergenekon'da son dakika kararı! İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek...

Ergenekon davasında mütalaası sorulan duruşma savcısı, aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek'in de olduğu 19 sanığın yüce divanda yargılanması gerektiğinden 19 sanık hakkındaki yargılamanın durdurularak dosyanın ayrılmasına karar verilmesi talep etti.

KİMLER KATILDI?

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya aralarında, eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da olduğu çok sayıda sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise duruşmaya katılmadı. Başbuğ'u avukatı İlkay Sezer temsil ediyor. Bugün yapılan duruşmada Yargıtay kararının okunmasının ardından sanıklara karar uyulup uyulmaması yönünde görüşleri sorulacak.

NELER YAŞANDI?

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon davası, Yargıtay tarafından, "Ergenekon terör örgütünün varlığına ilişkin somut delil olmadığı ve yargılamada usüllere uyulmadığı gerekçesiyle" bozularak, yeniden yargılama yapılmasına karar vermişti.

Yargıtayın bozma kararının ardından dava, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine kararlaştırıldı.

İLK DURUŞMA BUGÜN!

Bugün ilk duruşması yapılacak olan davanın çoğu sanığı duruşmaya katılmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Doğu Perinçek, Yalçın Küçük, Sevgi Eren Erol, Gürbüz Çapan, Emin Şirin, Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu çoğu sanık kapıların açılmasını bekliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara