Dolar

32,4532

Euro

34,7313

Altın

2.441,41

Bist

9.915,62

Eren Derdiyok, 7 yıl sonra Galatasaray'da!

Galatasaray, Kasımpaşa'nın golcüsü Eren Derdiyok transferinde mutlu sona ulaştı. Derdiyok için resmi açıklamanın yapılması beklenirken, cuma günü TT Arena'da imza töreni düzenlenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 12:15:46

Eren Derdiyok, 7 yıl sonra Galatasaray'da!

Eren'e ilk kez 2009'da talip olan sarı-kırmızılı ekip, 4. başvurusunda mutlu sona ulaşabildi. Renklerine katmak için kıran kırana pazarlık yaptığı Eren cuma günü TT Arena'de resmi sözleşmeye imza atacak.

Fotomaç'ın haberine göre; Eren için resmi açıklama yapması beklenilen Galatasaray, golcü oyuncuyu 7 yıl aradan sonra kadrosuna kattı. Sarı- kırmızılılar, ilk kez 2009'da Eren'i istedi. O sezon Rijkaard bir forvet istedi. Yönetim, talip oldu ama Basel onu 3.8 milyon euro'ya Leverkusen'e sattı. G.Saray da Jo'yu kiraladı. * Bir sezon sonra Eren Derdiyok bu kez Leverkusen'den istendi ama olumsuz cevap alındı, bu kez de Stancu transferi gerçekleşti. 2011 sezonunda ise Eren, G.Saray'a yakındı. Fakat Fatih Terim, Johan Elmander'i tercih etti. 2013 sezonunda ise başarılı oyuncu bu kez kiralık olarak G.Saray'a gelecekti.
Terim bir kez daha oyuncunun üzerini çizdi. Umut Bulut'a 3 milyon euro ödendi. Bir sonraki sezon ise bu kez de Pandev'e kurban oldu. Prandelli, ikinci forvet istediği için bonservisi elinde olan Makedon oyuncu alındı.

CUMA GÜNÜ İMZALIYOR

G.saray, Eren Derdiyok için cuma günü TT Arena'da imza töreni düzenleyecek. Kasımpaşa ile zor da olsa el sıkışan yönetim, 3 yıllık ön protokol imzaladığı oyuncuyla resmi mukavele imzalatacak. Yıldız oyuncu için önce takas formülünü devreye sokmak isteyen, Cimbom verilecek oyuncuların takımdan ayrılmak istememesi nedeniyle transferin boyutunu değiştirdi. Sarı-kırmızılı kulüp, Umut Bulut, Ryan Donk ve Salih Dursun'dan ikisini takasta kullanıp bir miktar bonservis bedeli ile işi bitirmek istiyordu. Kasımpaşa, özellikle Umut ve Donk'un yıllık ücretlerinin fazla olduğu gerekçesiyle bunun Galatasaray tarafından ödenmesini istedi. Oyuncularla görüşen yönetim, bu şartlarda ayrılmayı düşünmedikleri yanıtını aldı. Bunun üzerine Kasımpaşa ile yeniden masaya oturan yönetim, Eren için 4 milyon euro bonservis bedeli önerdi. Kasımpaşa'nın bu teklifi kabul ettiği belirtti. Sarı-kırmızılılar Eren'e ise yıllık 2 milyon euro ödeyecek.

Haber Ara