Dolar

32,4537

Euro

34,7595

Altın

2.439,68

Bist

9.915,62

Erdoğan ve Museveni'den AB'ye eleştiri

Erdoğan ve Uganda Cumhurbaşkanı Museveni soruları cevapladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 15:05:31

Erdoğan ve Museveni'den AB'ye eleştiri

TİMETURK I HABER MERKEZİ

BM'nin Somali'ye yönelik aldığı "bütçe azaltma kararı" ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:

Somali'ye ve Amizoma'ya bu noktada bütçe azaltılmış olmasını doğru bulmam. Terörün tehdit ettiği böyle bir ülkeyi kendi başına bırakmak çok ciddi bir yanlış olur. Tabi biz BM öyle veya böyle nasıl adım atarsa atsın, 2011'den bu yana Somali'yi biz yalnız bırakmadık. Yalnız bırakmamaya da kararlıyız. Bildiğiniz gibi eğitimden, sağlığa, altyapıya, havalimanından, deniz işletmeciliğine kadar... Burada türk firmaları görev almış vaziyetteler. Önemli olan gelişmiş ve ya gelişmeşt eolan ülkelerle münasebet dğeil, az gelişmiş ve ya en az gelişmiş ülkelere elini uzatmak. Burada atılması gereken adım şu: dünya 5'ten büyüktür!

ünya'nın en güçlü ülkeleri sayılan bu 5 ülke daimi ülkedir. Bu üyeler dünyanın kaderini belirlemektedir. ı. Dünya savaşının şartları içerisinde oluşan bu yapının devam etmesi kabul edilemez. Bu daimi üyelerin içerisinde dikkat edin: Afrika'dan bir tane ülke yoktur. Halkı Müslüman olan bir tane ülke yoktur. kıtaların bu kadar dengesizce şekillendiği bir yapı dünyada adalet dağıtamaz. "Efendim, geçisi ülkeler var!" diyemeyiz. Geçici üyelerin herhangi bri fonksiyonu yoktur. BM Genel kurulu'nun bu konuda hassasiyet göstererek, "dönüşümlü daimi üyeliği" BM Güvenlik Konseyine yerleştirmesi gerekir.

Çünkü dünya 5'ten büyüktür. Yeri geldiğinde Türkiye, yeri geldiğinde ugan'da yer almalıdır.

UGANDA CUMHURBAŞKANI MUSEVENİ: BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARKEN AB NEREDEYDİ?

Museveni ise soruyu şu şekilde cevapladı:

AB bir fon sağlamış ve ya sağlamamış. Ben konunun bu kısmı ile ilgilenmiyorum. Biz Afrikalılar, ister Avrupa olsun, ister olmasın. Kendi sorunlarımızla baş edebiliriz. Kendi başımızın çağresine bakıyorduk. O zaman AB neredeydi? AB ve BM olmadan da sorunalrımızı çözebiliyoruz. Benim için Somali'de önemli olan şey, o ülke ayağa kalkarken yardım eden Türkiye, Uganda gibi ülkelerle yaşanacak sorunlar...

Haber Ara