Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan: Sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Suriye ve mülteci meselesinde sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 12:12:23

Erdoğan: Sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz

TİMETÜRK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu açılış oturumunda konuştu.

Erdoğan, “Suriye konusunda sınıfta kalanların bize akıl vermesini kabul edemeyiz. 10 kişiyi alacaksınız bunun hesabını yapacaksınız. Aylan bebeği bile sömürü aracı olarak kullandılar. Böyle insan hakları savunuculuğu olmaz. Kimse bu adaletsizliği görmezden geleceğimizi sanmasın. İtirazımızı yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

AFRİKA ÜLKELERİNE UYARI

FETÖ ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan bir tanesi de Afrika kıtasıdır. Afrika kıtası ülkelerinin, bu örgüte karşı çok hassas ve çok dikkatli olması gerekir. O ülkelerde devlete sızdıkları anda çok geç oldu diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz” dedi.

FETÖ HERKESE KARŞI TEHLİKE

Erdoğan, "Dini kavramları kullanan FETÖ sadece bize değil herkese karşı büyük bir tehlikedir.170 ülkede aktivitelerimiz var diyorlar. Yani o ülkelerde gençleri zehirliyorlar. Bazıları onların faaliyetlerine son vermeye başladı. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak meselesidir. Uluslararası terörle mücadelede dayanışma şarttır. FETÖ'nün okulları devralınmaya başlandı. Bu süreç artarak devam edecek. Sizlerin katkı ve desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Ara