Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesi başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 18:33:43

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

G20 Zirvesi için Çin'in Hangzhou kentinde bulunan Erdoğan ve Putin görüşmenin saat 18.10'da başladığı belirtildi.

Akkuyu ve Türk Akımı gibi ortak enerji projelerinin görüşüleceği toplantıda, Suriye'deki son durumun ve uluslararası terör tehdidinin de masada olacağı belirtiliyor.

GÖRÜŞME BAŞLADI

Putin'in heyetindeki isimleri tanıtmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da heyetinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bulunduğu belirtti.

ENERJİ KONUSU DA MASADA

Enerji konularında yapılan görüşmeler olduğunu ve bunları değerlendirme fırsatı bulacaklarını belirten Erdoğan, "Bu anlamda da özellikle atacağımız adımlar inanıyorum ki süreci çok daha güçlü kılacaktır" diye konuştu.

GÖRÜŞME İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMALAR

Putin görüşme ile ilgili ilk açıklamasını şu şekilde yaptı: "Türkiye'de iç siyasi hayatın normalleşmesini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini görüyoruz. Terörle mücadele etmektedir ve önemli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır, bunu biliyoruz. Zaten terörle mücadeleyle ilgili pozisyonlarımızı daha önce anlatmıştık birbirimize. Türkiye'deki durumun normalleşmesi konusunda önemli başarılar var ama normalleşme tamamen sağlandıktan sonra daha hızlı bir şekilde ileriye gidebileceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesine ilişkin, "St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak" dedi.

EN SON AĞUSTOS'TA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

İki lider 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya gelmiş, 26 Ağustos'ta da telefonda görüşmüştü.

GALERİYE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

c_7

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara