Dolar

32,4914

Euro

34,5938

Altın

2.500,52

Bist

9.548,09

Erdoğan: Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi unutmamanız...

Erdoğan, bu akşam Davutoğlu ile gerçekleştireceği görüşme öncesi 'Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi unutmamanız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 15:39:28

Erdoğan: Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi unutmamanız...

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 25. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın "Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi ve hedeflerinizin ne olduğunu unutmamanız" sözleri dikakt çekti...

İşte o ifadeleri:

"...Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız Cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır..."

"...Mahallesinde, köyünde yaşayanın gönlünü kazanamamış muhtarla milletinin güvenini kazanamamış cumhurbaşkanının durumu da aynıdır her ikisi de hüsrana uğramıştır. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi ve hedeflerinizin ne olduğunu unutmamanız..."

"...3 fitne vardır: Mezhepçilik, ırkçılık ve terör. Bizde mezhepçilik yoktur. Şia veya Sünnilik, hepsinin üstünde tek çatı İslam'dır. Bizi birbirimize bu bağ bağlar. Birbirimizi severken Allah'ın hükmü gereği 'ancak müminler kardeştir' emri gereği biz kardeşiz, birbirimizi seviyoruz.

İkincisi ırkçılık fitnesi.. Bu ülkede Türk, Kürt, Laz, Roman gibi 36 çeşit etnik var. Arap'ın Arap olmayana üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır. İnancımıza, tarihimize saldırarak hayat damarlarımızı kesmeye çalışıyorlar. Ekonomimizi hedef alıyorlar. Ama emin olun yine başaramayacaklar.

Terör fitnesi.. Güvenlik güçlerimiz teröristleri açtıkları çukurlara gömerek mahallelerimizde sükunu sağlıyorlar. Şu anda 1 il ve 11 ilçede operasyonlar devam ediyor. Zaman zaman canlı bombaların patladığı oluyor ama canlı bombaların çoğu engelleniyor.

Kendi ülkelerine zarar vermeleri için iplerini başkalarının ellerine teslim edenlerin foyaları birer birer ortaya çıkıyor..."

BU AKŞAM DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Davutoğlu'nu kabul edecek. Aslında yarın gerçekleşecek olan görüşme bugün saat 18.00'e alındı.

NE OLMUŞTU?

29 Nisan'da gerçekleşen MKYK'da bir yetki devri yaşanmıştı. Buna göre artık il ve ilçe başkanı atama yetkisi Başbakan'da değil MKYK'da olacaktı. Bunun ardından 1 Mayıs günü Pelikan Dosyası isimli bir blog'tan "Selam Olsun!" başlığı ile bir yazı paylaşılmıştı. Kimin yazdığı bilinmeyen yazı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef alıyordu. Davutoğlu, bunun üzerine ilk grup toplantısını dün gerçekleştirmiş ve Ak Parti tarihinin en kısa "grup konuşmasını" yapmıştı. Yakşalık yarım saat konuşan Davutoğlu bütün konumayı gündemdeki bu konuya ayırmıştı...

HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ



143651

Haber Ara