Dolar

32,4440

Euro

34,7443

Altın

2.440,18

Bist

9.915,62

Erdoğan: Minsk 3’lüsü Ermenistan’ın yanında yer aldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şırnak 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-18 15:27:47

Erdoğan: Minsk 3’lüsü Ermenistan’ın yanında yer aldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şırnak 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

“Bugün Şırnak'a elimiz boş gelmedik. Kongremizden sonra katılacağımız törenle 3,5 milyar lirayı geçen 591 projenin resmi açılışını yapacağız. Şırnak'a yaptığımız yatırımların özet bir değerlendirmesini de paylaşacağız. Eser ve hizmetlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Kongrelerimiz, 81 şehrimin tamamını dolaşacaktır. Biz de el verdiğince vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Tüm Türkiye'yi bir kez daha kat etmiş olacağız.

Milletimizle kucaklaşmadan insanımızın gönül sıcaklığını hissetmeden siyaset yapıyorum diyenler, sufleyi sizden değil, başka yerden alıyor. Bu ülke için yaptıklarını, yapacaklarını her meseleyle ilgili duruşunu ortaya koyamayandan siyasetçi olamaz. Yalanla, iftirayla, imayla siyaset yapanların halktan uzak durmalarının sebebi bu sığ üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmeleridir.

Biz tüm hayatımızı milletimize hizmete vakfettik. Milletimiz de bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmadı. Attığımız her adımda milletimiz yanımızda oldu. Vesayet karşısında dimdik dururken milletimiz yanımızdaydı. Terör örgütleri ve onları destekleyenlerin üstüne giderken milletimiz yanımızdaydı. Darbeciler üzerimize gelirken milletimiz yanımızdaydı.

Buradan bir kez daha tekrar ediyorum; beni Rizelinin olduğu kadar Şırnaklının da, Edirnelinin olduğu kadar Karslının da kardeşi olarak yaratan Rabbime hamdediyorum. Dünyadan bundan daha büyük zenginlik, mutluluk, güç, itibar bilmiyorum, tanımıyorum.

Hiçbir siyasi, ideolojik, sosyal, kültürel mülahaza 83 milyon olarak birliğimizden, kardeşliğimizden daha önemli, daha hayati değildir. Yüreklerimiz toplu vurduğu sürece, her türlü tefrikayı uzak tuttuğumuz sürece bu zenginliğin önünde duracak hiçbir güç yoktur.

Kongremizin ilk durağı olarak Ahmedi Hani'nin, El Cezire'nin şehrini seçmemiz dünyaya da bir mesajdır. Irak'ta, Suriye'de, Balkanlar'da şu anda Libya'da, Karabağ'da yaşananlar bize ayrımcılığın nasıl kan ve gözyaşından başka bir netice göstermediği göstermiştir.

“Minsk 3'lüsü Ermenistan'ın yanında yer aldı”

Biz niye Azerbaycan'da varız? Minsk 3'lüsü deniliyor; ABD, Rusya, Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenilere her türlü silah desteğini veriyorlar. Bütün bunlar yapılırken, Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı çok ciddi bir mücadelenin içindeler. Bu mücadeleyi neden veriyorlar? Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını Ermenilerden kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Bundan daha doğal ne olabilir? 30 yıldır ABD, Rusya, Fransa kalkıp bu müzakereyi bitirmedi, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. Şimdi de işgal altındaki bu toprakları kurtarma mücadelesi veriyorlar.

“ABD ve Rusya'nın Suriye'de, Libya'da ne işi var?”

Libya aynı şekilde. Orada da Wagner denilen Rusların paralı askerleri var. Bu paralı askerlerle Libya'da Libyalı kardeşlerimize karşı Hafter'e destek veriyorlar. Ne işiniz var diyorlar, biz zulüm neredeyse oradayız. Suriye'de ne işini var diyorlar; 911 km sınırımız var. Bu niye birilerini rahatsız ediyor? Orada da varız, olacağız. ABD'nin 24 üssü var. 11 bin km'den gelip üs kurmasının anlamı ne? 3 bini aşkın TIR silah, araç gereç getiriyor; hayırdır ne işin var burada? Ama dünya, batı şu anda Azerbaycan'ın yanında değil. Ateşkes ilan edildi ama Ermeniler yine bozdu. Bütün bu gerçekler ortadayken batı ses çıkarmıyor. Türkiye ses çıkarınca, 'hiç de sessiz durmuyor' diyorlar; durmayacağız.

“Fatih yeni bir kuyuda sondaja başlayacak”

Dün Karadeniz'de ilk doğalgaz rezervinin sondaj çalışmasındaydık. Sakarya Gaz Sahasındaki 405 milyar m3'lük doğalgaz ülkemizin ihtiyacını yıllarca karşılayacak büyüklüktedir. Fatih gemimiz yeni bir kuyuda sondaja başlayacak. Türkiye bu zenginlikleri ne yapacak. Bölgemizdeki kimi ülkeler gibi har vurup harman savuracak değiliz. Bu zenginliklerimizi 83 milyonumuzun refahı, geleceği için kullanacağız.

Türkiye bu noktaya kolay gelmedi. Dedelerimizin ömrü savaşarak geçti, babalarımızın ömrü yoksullukla geçti. Bugün orta yaşa ulaşan evlatlarımız nispeten daha iyi bir hayat sürüyor. Torunlarımıza büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakacağız. Gençlerimizin gözünde bu heyecanı görüyorum. Halihazırda yürüttüğümüz mücadeleleri başarıya ulaştırdığımızda geleceğe daha güvenle bakacağız."

Haber Ara