Dolar

32,2990

Euro

34,9708

Altın

2.444,11

Bist

10.173,42

Erdoğan: İslam dünyasında 3 önemli sorun var...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasında 3 önemli sorun olduğunu, bunların mezhepçilik, ırkçılık ve terör olduğunu açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 13:38:35

Erdoğan: İslam dünyasında 3 önemli sorun var...

Külliye'de muhtarlarla buluşması sırasında konuşan Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısını hatırlattı.

Erdoğan "Terörle anıldığımız bu zamanlarda İslam dünyasının içinde bulunduğu üç başlık var" diyerek şunları söyledi:

"Birincisi mezhepçiliktir çünkü, İslam dünyası içinde öyle bir virüs haline geldi ki, bu yayılma adeta bir din gibi algılanmaya başladı. Bizim bu noktada dinimiz İslam'dır, İslam'ın içinde böyle bir ayrımcılık olamaz. Buna sıcak da bakamayız. Bize sorduklarında Müslümanım deriz ve gereğini yerine getiririz. Mezhepçilik ayrımcılık olacaksa vay bu toplumun haline.

İkincisi ırkçılık. Bizde Romanmış, Boşnakmış, Lazmış, Çerkezmiş, Türkmüş, Kürtmüş bizde böyle bir şey yok.

Üçüncüsü de terör. Geldiğimiz nokta ortada. Çok kayıplar verdik. 40 bini aşkın insanımız 35 yıldır terörün kurbanı oldu. Önce demokratik açılım dedik, milli birlik kardeşlik ve çözüm süreci dedik olmadı. Hepsi bir yana, çözüm sürecini de buzdolabına koyduk. Şimdi operasyonlar dönemi. Bu dönemde bu iş bitecek. Çünkü bu milletin huzuruna kimsenin kast etmeye hakkı yoktur. Sonuna kadar üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Askerimizle, polisimizle dayanışma içinde bu işi sürdüreceğiz. Bu işi başaramazsak yazıklar olsun. Bu işi başaracağız. Bu milletin huzuruna kimsenin kast etmeye hakkı yoktur, kimsenin bir şeyler elde etmeye de hakkı yoktur."

Haber Ara