Dolar

32,5676

Euro

34,7173

Altın

2.487,06

Bist

9.524,59

Erdoğan'ın okul arkadaşı Rafael Sadi'den 'diploma' yazısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okul arkadaşı Yahudi Rafael Sadi, İsrail, Tel Aviv'den Erdoğan'ın diploması olup olmaması hakkında devam eden tartışmalara ilişkin bir yazı kaleme aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 15:48:54

Erdoğan'ın okul arkadaşı Rafael Sadi'den 'diploma' yazısı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okul arkadaşı Rafael Sadi, "bazı yazar arkadaşların sırf muhalefet olsun diye adamı karalamak adına “bu adamın üniversite hayatı olmamıştır” gibi mesnetsiz yalanlar söylemesi beni rahatsız ediyor" diyerek bir yazı kaleme aldı. Oda TV'de yayınlanan yazıda Sadi "Evet, ben Tayyip Bey'in dış siyasetine ve İsrail ile takışmasına hatta Filistin meselesini seçim malzemesi yaparak oy potansiyeli yapmak için Yahudi düşmanlığını körüklemesine karşı ve de muhalifim. Ama bu nedenle bildiğim gerçekleri ne saklamaya ne de çarpıtmaya veya çarptırılmasına sessiz kalamam" diye yazdı.

İşte yazının ilgili bölümü:

"TAYYİP BEYLE 4 SENE YAN YANA DERS ALDIK"

Tayyip Bey ile tam 4 sene hatta biraz da fazlası aynı okulda, aynı sınıfta bazı günler de aynı sırada çok kıymetli hocalardan ders aldık. Mezun olduk mu? Hayır ben olmadım olamadım ekmek parası derdindeydim ve 4. Sınıftan 3 ders takıntı ile okulu bitiremedim, diploma alamadım. Tayyip Bey de diploma aldı mı alamadı mı ben bilmiyorum. Diplomasını alıp almadığı konusunda da bir şey diyemem. Ama basında bir takım belgeler diplomalar yayınlandı. Kimi sahte dedi kimi düzmece . Bazıları da gece gündüz uğraşıp sahte olduğunu kanıtlama çabası içinde.

OKULUN TARİHÇESİ

Okulun tarihçesi şöyle: Okul ve bina ilk önceleri TUNA İKTİSAT OKULU adı ile faaliyet gösterdi ve 1970'li yılların başında herhalde 1974 öncesi devletleştirilerek 4 yıllık eğitim evrem AKSARAY İKTİSAT VE TİCARET YÜKSEK OKULU ünvanı ile bizleri talebe olarak kayıt altına aldı.

Hocalarımız ise:

ORD.PROF. DR.REŞAT KAYNAR ( Hukuk)
PROF. DR. İSMET GİRİTLİ
PROF. DR. EROL ZEYTİN OĞLU
DR. KAMURAN PEKİNER
DR. İSMAİL ÖZASLAN
DR. SULHİ DÖNMEZER

Daha isimlerini hatırlayamadığım nice kıymetli hocalar vardı kuşkusuz.

Biz mezun olmadan veya benim açımdan konuşacak olsam olamadan okul 1981 de (galiba) kapandı ve Çenberlitaş'ın arkasındaki MALİYE MUHASEBE YÜKSEK OKULU ile birleşti. Hatta Öğrenci işleri bölümünden evrak almak için oraya gittiğimi de hatırlıyorum. Okul hangi sene MARMARA ÜNİVERSİTESİ ile birleştirilip o bünye içine katıldı bilmiyorum. Ama doğal olarak duyduk.

Sayın Erdoğan'ın diploması bu okuldan verilmiş. Buna neden herkes hayret ediyor ki? Okul bu bünyeye katıldı ise kim verecekti ki diplomayı? Ben diploma alamadığım için kimin diploma verebileceğini de bilmiyorum. Resmi evraklar üzerindeki tarihler verildiği veya yayınlandığı tarihteki tarihler olur. Diplomayı hak ettiği tarih olmaması doğaldır ve diplomayı düzenleyen memurun veya sistemin prosedürel gelişimi nedeni ile başka bir tarih olması da imkansız değildir. Okula kaydolduğu numaranın diplomadaki numara ile farklı olması da yine okul değişikliğinin sonucudur.

"CEP TELEFONU VARDI DA SELFİE Mİ YAPMADIK!?"

Sayın Selahattin Demirtaş da muhalefet yapacak diye Tayyip bey'in sınıf arkadaşlarına nazirede bulunmuş. Kimse de bir fotoğraf çekmeyi akıl edememiş diye buyurmuş. Ha cep telefonu vardı da biz mi selfie yapmadık değil mi? Yıl 1974, bayım değil cep telefonu İstanbul'dan Ankara'ya 4 saat telefon sırası beklemeden görüşemiyorduk. Tavsiye ederim Ali Poyrazoğlu'nun telefon parodisini bulup izleyin.

"SAHTE OLSA HATASIZ YAPARDI"

Sayın Erdoğan sahte veya düzmece bir diploma organize edecek olsaydı emin olun ki kimse bulunan hataları ve farklılıkları yakalayamazdı. O yapsaydı hatasız yapardı. Hatalar olması bile sahte olmadığına delalet eder. Ki diploması olup olmaması ne denli bir hukuk meselesidir çoook tartışırız daha.

Haber Ara