Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan'ın Bosna Hersek programı Alman basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'da yaşayan Türkiye vatandaşlarıyla buluşma programı için birçok Avrupa ülkesinin 'sorun çıkarması' üzerine Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bir program düzenlemesi Alman basınında gündeme geldi. Die Welt gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saraybosna'daki seçim konuşmasını 'Avrupa'daki Türk kökenlileri sahiplenme girişimi' olduğunu yazdı..

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-22 15:50:38

Erdoğan'ın Bosna Hersek programı Alman basınında

Mepanews'in Deutsche Welle'den aktardığı bilgiye göre Die Welt gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saraybosna'daki seçim konuşmasını Avrupa'daki Türk kökenlileri sahiplenme girişimi olarak değerlendirdiği bir haber yayınladı.

Alman gazetesinin konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"ERDOĞAN AVRUPA'DA KRAL GiBi BOY GÖSTERMEYE ALIŞIKTI"

"Erdoğan Avrupa ülkelerinde bir kral gibi boy göstermeye ve Türkleri asimilasyon ve diğer şeytanlıklar karşısında uyarmaya alışıktı. Türklerin en yoğun yaşadıkları Almanya, Avusturya ve Hollanda seçim buluşmalarını yasakladı. Erdoğan bu ülkeleri Nazi metotları uygulamakla suçladı. Böyle bir liderlik anlayışı Avrupa demokrasilerine uymuyor. Ama kimse açık konuşmaya cesaret edemiyor."

TÜRK FUTBOLCULAR ELEŞTİRİLDİ

"Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier bile Erdoğan ile buluşan Türk asıllı futbolculara herkesin birden fazla vatana sahip olma hakkının bulunduğunu söyleyerek düşüncesizliklerini temize çıkartmış oldu. Erdoğan bu kez Saraybosna'da konuştu. O Avrupa'da yaşayan Türk kökenlilerin sonsuza dek kendine ait olduklarını sanıyor. Onlardan Türkiye için demokrasilere sızmalarını istiyor. Genç Türkleri zayıf noktalarından vurabildiğini görmek insanı ümitsizliğe düşürüyor.”

TÜRK FUTBOLCULAR ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞ, ARDINDAN ALMAN BASINI TARAFINDAN BASKI ALTINA ALINMIŞLARDI

İngiltere'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Premier Ligi'nde oynayan Türk futbolcularla bir araya gelmişti.

1033428110

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Futbol Federasyonu Baskanı Reinhard Grindel tarafından eleştirilen futbolcular, bu baskıların ardından Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelmişti.

848x446-ilber-ortayli-yaklasiminiz-cok-ilkel-1526974029441

Haber Ara