Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan ile Bahçeli'nin Uygur Türkleri tartışması

Bahçeli’nin Uygur Türklerine uygulanan zulmün Kobani'ye saldırı kadar gündeme getirilmediğini söylemesi, Erdoğan’ın tepkisini çekti...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-28 11:08:45

Erdoğan ile Bahçeli'nin Uygur Türkleri tartışması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Twitter hesabından kendisini eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Erdoğan, "Şimdi bakıyorsunuz bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor, güya şahsıma atıfta bulunuyor, ne diyor 'sadece işte Araplar ile sadece Kobani'deki Tel Abyad'dakilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor' diyor. O zata ben söylüyorum, sen Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti" dedi.





2002'de Başbakan Yardımcısı olan Bahçeli, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etmişti.


[Fotoğraf: AA Arşiv]

“Türk'ün zencisi, beyazı, mavisi olmaz”

MHP lideri Bahçeli, Çin'in 28 Uygur Türkünü idam etmesinin, IŞİD'in Kobani'ye saldırısı kadar gündeme gelmemesini bugün Twitter hesabından eleştirdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç gün önce Cumhurbaşkanlık Sarayı'nda muhtarlarla yaptığı iftarda “Bunların beyaz Türkleri var ya, onlar size bize zenci Türkler diyorlar. Ben de öyle bir zenci olmaktan şeref duyuyorum” demesine atıfta bulundu. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Türk'ün zencisi, beyazı, mavisi olmaz. Türk'te renk arayanlar Türkiye'yi reklam arası görenlerdir. PYD-PKK lobisi Kobani'yi fiilen Türkiye'ye taşıdı. Doğu Türkistan'a gözünü kapatıp yönünü dönenler, emperyalizme kule nöbetçiliği yapan Kobani çığırtkanlarını, PKK maşalarını el üstünde tuttu. Bunların robot resmini çizmeye gerek var mı? Eşkâlini tanımlamak lazım mı? Zenci Türk olduğunu söyleyenlere bakın faili göreceksiniz.”

“Türklüğü tasfiye etmeyi planlıyorlar”

Bahçeli, “Herkes Kobani'yle yatıp kalkıyor, Nişantaşı'ndan Yüksekova'ya kadar önüne gelen Kobani'deki iki terörist grubun kapışmasını mesele ediyor. Kobani'ye ağlayanlar, Kaşgar'a gülüyor ve zulme ortak oluyor. Uygur Türklerine Oruç tutmayın namaz kılmayın ve hatta nefes almayın diyorlar. Değerler anarşisi yaratıp Türklüğü tasfiye etmeyi planlıyorlar” dedi.

Haber Ara