Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan'dan Ömer Halisdemir talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehit Ömer Halidemir'in ailesine dava açıldığı yönündeki iddiaların araştırılması için Cumhurbaşkanı sözcüsüne talimat verdiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 03:29:20

Erdoğan'dan Ömer Halisdemir talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesine dava açıldığına yönelik haberler üzerine konuyu araştırma talimatı verdi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında öldürülen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ailesine dava açıldığı iddialarına ilişkin, "Şehit Ömer Halisdemir'in ailesine dava açıldığına dair haberler üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız konunun araştırılması talimatını vermiştir" ifadesini kullandı. Twitter hesabından açıklama yapan Kalın, şunları söyledi:

"Şehit Ömer Halisdemir'in ailesine dava açıldığına dair haberler üzerine Cumhurbaşkanımız konunun araştırılması talimatını vermiştir. Adalet Bakanlığı'ndan alınan bilgiler çerçevesinde böyle bir davanın açılmadığı anlaşılmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin hukuki işlemleri hassasiyetle ve yakından takip edilecektir."

 

Haber Ara