Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan'dan Mursi kararına ilk yorum

Dün hakkındaki idam kararı bozulan Mursi ile ilgili soru yöneltildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 10:22:22

Erdoğan'dan Mursi kararına ilk yorum

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Pakistan yolculuğu öncesi Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün idam kararı kaldırılan Mursi hakkında konuştu.

İşte Erodğan'ın açıklamaları:

Şimdi tabi daha önce de bir idam kararı temyiz edilmişti ve olumlu görmüştük.  İçeride olan diğer isimlerin aileleri müşkül durumda. Yüzde 52 oyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na ordusunun genel kurmay başkanı tarafıdndan bir darbe girişiminde bulunulmasını kabul edemeyiz. Ne yazk ki demokrasi savunuculuğu söyleyenler bunların yanında yer aldı.

Ben aynı noktadayım. Adil bir süreç sayın Mursi ve arkadaşları için işletilmemektedir.

Mursi ve ardaşlarına karşı sadece yeniden yargılanma yolunun açılması değil. Bir an önce sebrbest bırakılması asli olandır. 

Aslolan haklarının teslim edilmesidir. Serbest bıraktıldıktan sonrasına bakmıyorum.

NE OLMUŞTU?

3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından tutuklanan Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi ve diğer 26 sanık hakkında Kahire Ceza Mahkemesi tarafından Haziran 2015'te verilen idam kararının temyiz mahkemesi tarafından bozuldu.

Buna göre Temyiz Mahkemesi, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen 'hapishaneler baskını' davasında idam cezasına çarptırılan Mursi'nin yeniden yargılanmasına hükmetti.

Haber Ara