Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan Merkel'e 'İslamist terör' tepkisi

Beştepe'de yapılan görüşme sonrası kameralar karşısına geçen iki isim basın mensuplarının soruları yanıtladı. Almanya Başbakanı Merkel'in kullandığı 'İslamist terör' ifadesine Erdoğan'ın tepki göstermesi üzerine ise gerilim yaşandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 16:37:46

Erdoğan'dan Merkel'e 'İslamist terör' tepkisi

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, açıklamaları sırasında "İslamist terör" dedi.

Erdoğan ise "Müslüman bir Cumhurbaşkanı olarak buna sessiz kalamam" şeklinde tepki gösterdi. Susmanın bunu kabul etmek olduğunu ifade eden Erdoğan, bu tarz tanımlamaların Müslümanları üzdüğünü, DAEŞ ile Türkiye'nin yaptığı mücadeleyi yapan bri başka ülke de olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın tam açıklaması:

İslamist terör ifadesi biz Müslümanları ciddi manada üzmektedir. Böyle bir ifade kullanılamaz, doğru değildir. Çünkü İslam ile terör bir araya gelemez. İslam'ın kelime anlamı barıştır. Dolayısıyla kelime anlamı barış olan bir ifadeyi eğer biz terörle yan yana getirirsek bu, o dinin mensuplarını üzer. DEAŞ terör örgütünden dolayı, kalkıp 'İslamist terör'ü kullanırsak bu üzücü olur. Bunu lütfen kullanmayalım. Çünkü kullanıldığı sürece biz bunun karşısında durmak durumundayız, sessiz kalırsak bunu kabul olur. Ben Müslüman Cumhurbaşkanı olarak bunu asla kabul edemem. Şu anda dünyada DEAŞ'a karşı bizim verdiğimiz mücadeleyi veren bir ikinci ülke yok. Herkes işin lafında ama biz, bununla mücadelede kararlılığımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.

MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın hemen ardından söz alan Merkel, din özgürlüğünün kendisi için çok önemli olduğunu, Almanya'da da Müslümanlar yaşadığını dile getirdi. Kullandığı İslamist terör" ile "İslami terör" kavramları arasında fark olduğunu söyledi.

Bunun üzerine herhangi bir açıklama yapılmazken, basın toplantısı sona erdi.

Alman ve Türk basınından yalnızca ik isoru alınan basın toplantısının sonu "İslami terör" ifadesi sebebiyle gergin bitti.

Haber Ara