Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Erdoğan'dan Amerika ve İsrail'e S-400 cevabı

Erdoğan, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'nın SİHA ile gerçekleştirdiği bir operasyonda sivilleri vurduğu iddiasına cevap verdi. Rusya'dan yapılan S-400 alımına da değinen Erdoğan, 'Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 12:00:08

Erdoğan'dan Amerika ve İsrail'e S-400 cevabı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun, Türk silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) , Hakkari'de silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile gerçekleştirdiği bir operasyonda sivilleri vurduğu iddiasına sert cevap verdi. Erdoğan "Biz bırakın sınır içinde, sınır ötesinde yaptığımız operasyonlarda dahi sivillerin hayatını gözetir. Bazı durumlarda bunun için şehitler dahi verildi" dedi. S-400'ler konusunda da Amerika ve İsrail'e mesaj veren Erdoğan, "Sizi mi bekleyecektik!" diyerek tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"ANA MUHALEFET MİLLETVEKİLİ TERÖRİSTLERLE AYNI SAFTA"

Ana muhalefet partisi ünvanını taşıyan bir partinin milletvekili maalesef teröristlerle aynı safta olmak üzere can atıyor. Bu partinin genel başkanı devlet ve milletinin yanında yer alarak bu milletvekilinden hesap sormak yerine benzer tavırlara girmekten çekinmiyor. Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan SİHA iddiaları bu çarpıklığın en son örneğidir. Terörle mücadele ederken sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyetimizi herkes takdir ederken birilerinin suyu bulandırmaya çalışması ibretlik bir hadisedir. Türkiye sınır ötesindeki operasyonlarında dahi sivillerin zarar görmememesine karşı hassastır.

"GÜVENLİK GÜÇLERİNE HUSUMET BESLEYENLERE MİLLETİMİZ DERSİNİ VERECEK"

SİHA ile sivillerin hedef alındığı gibi tam da terör örgütünün uluslararası alana taşıyacak güçte bir iddiayı dile getirmenin siyasetle, insan haklarıyla alakası yoktur. Kendi milletinin terörle mücadelisini husumet besleyenlere milletimiz hak ettiği dersi sandıkta mutlaka verecektir. Ana muhalefetin başındaki zat, "artık kavgaysa kavga" diyor. Sizin hayatınız bu milletle, bu milletin kutsallarıyla kavgayla geçti. Eğer bizimle kavga edeceksen bunu her fırsatta dışarıda şikayet ederek zaten yapıyorsun.

"DÜŞMANLIĞI KENDİSİNE YOL EDİNENLERLE KAVGADAN KAÇMADIK"

Bu sevgi ve dostluk bunu hak edenler içindir. Düşmanlığı, fitneyi, ihaneti kendisine yol edinenlerle kavga etmekten ise hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayız. Bunu da söyleyeyim. Biz insanların akılların alacağı şeklinde konuşmasını da biliriz. Bizim ömrümüz yaşadığımız dönem ve şartlar sebebiyle zaten kavgayla geçti. Türkiye'ye ve Türk milletine düşman kim varsa onlarla kavga ettik, etmeyi de sürdürüyoruz. Darbeciler, darbe hevesleri, vesayet odakları, terör örgütü, her türden ihanet çeteleriyle kavgamızı Allah ömür verdikçe de devam ettirmekte kararlıyız. Kendimiz için değil uğruna canımızı vermeyi göze aldığımız değerlerimiz, ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ezanımız için yürüttüğümüz bu kavgada yanımızda olan herkesten Allah razı olsun.

"KILIÇDAROĞLU ÖĞRENMEMİŞ AMA BİZ ÇOK İYİ ÖĞRENECEĞİZ"

Rabia işaretini hala bilmeyen, öğrenmeyenler var. Herkesin kendine has bir işareti var. Bizim partimizin işareti, sembolü Rabia. Bunun tercümesi belli: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunu Kılıçdaroğlu öğrenmemiş, varsın öğrenmesin. Önce biz çok iyi öğreneceğiz ve milletimize anlatacağız. Türkiye Kürt, Kürt, Laz, Boşnak, Arap, Çerkeziyle 80 milyon tek millettir. Bayrağımıza eş paçavraları asla kabul etmedik, etmeyeceğiz.

"SİHA'LARIN YAPTIKLARI İŞ TERÖRİSTLERİ YOK ETMEKTİR"

Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan SİHA ile ilgili iddialar çarpıklığın örneğidir. Sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyeti herkes takdir ederken birilerinin suyu bulandırmaya çalışması ibretliktir. Terör örgütünün uluslararası bir alana taşımak isteyeceği bir iddiayı siyasete taşımanın bir anlamı yok. Ey Kılıçdaroğlu ve yanındaki kendini bilmezler. SİHA'ların yaptıkları iş buradaki teröristleri yok etmektir. Bunu böyle bilin. Biz sizi biliyoruz, siz gökkuşağı gibisiniz. Renkten renge giriyorsunuz. Bir gün başka bir gün başka bu siyasetçiye yakışan bir görünüş değildir. Onun için 9 seçimde 9 mağlubiyet aldınız, almaya devam edeceksiniz. Bu milletin evlatlarını şehit edenleri savunanlar bu milletin oyunu alamaz.

"S-400 ANLAŞMASI YAPTIK DİYE ÇILGINA DÖNDÜLER! SİZİ Mİ BEKLEYECEĞİZ?"

Bize Amerika, İsrail insansız hava araçlarını vermemekle adeta kılı kırk yardılar. Artık bu ülke kendi insansız hava araçlarını, silahlı olanlarını yapar hale geldi. Şimdi asıl bundan rahatsız oluyorlar. Daha güzel şeyler de yapar hale geliyoruz. Şurada bir S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz? Bütün güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız.

 

Haber Ara