Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan'dan ABD'ye: Senin NATO'daki ortağın PYD mi, YPG mi, Türkiye mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye seslenerek 'YPG de kimmiş, PYD de kimmiş?' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-14 16:08:25

Erdoğan'dan ABD'ye: Senin NATO'daki ortağın PYD mi, YPG mi, Türkiye mi?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da açılış töreninde yaptığı konuşmada. ABD'nin Suriye ve Irak'ta PKK'nın uzantısı PYD ve YPG'ye destek vermesini eleştirdi.

Erdoğan şunları söyledi:

Bu milletin güvenlik güçleri de kimdir bilecek? Herkes bilecek. Koalisyon güçleri bizimle hareket ediyor. Eyvallah! Ama niçin PYD ile YPG ile hareket ediyor. Bunların tamamına yakını bizimle dost. 63 ülke var toplamda. Hele hele NATO ülkeleri var ki, bunların stratejik ortağı biziz. Bir terör örgütü ile hareket etmelerini anlayamıyoruz. Şu anda teröristleri eğitenleri anlayamıyoruz.

Koalisyon güçlerinin içerisinde yer alanlar, siz DEAŞ ile mücadeleyi PYD ile YPG ile değil gelin birlikte yapalım. 63 ülke DAEŞ'i yok edemiyorsa bu işi bırakalım. Kimmiş YPG kimmiş PYD? 

Şu hale bakın! 

Ama oyun başka, tuzak başka. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Kusura bakmasınlar biz bu oyuna ne Suriye, ne Irak'ta pirim vermeyeceğiz. Siz bize yetki verdikçe üzerine gideceğiz. Biz PYD ve YPG'ye silah desteği vermeye devam edeceğiz diyorlar. Yazıklar olsun! Senin NATO'da ortağın PYD mi, YPG mi, Türkiye mi? Eğer Türkiye ise bizimle masaya oturacaksın, adımı da bizimle atacaksın. Eğer diyorsak ki, yanlış yapıyorsunuz, DEAŞ ile terör örgütleriyle mücadele etmek istiyorsanız bizimle işbirliği yapacaksınız. Biz bu işi bitiririz.

Biz her terör örgütünden ihaneti, alçaklığı, kahpeliği bekliyoruz ve hazırlığımızı yapmaya başlıyoruz.

Haber Ara