Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan: Bu sabah güzel bir istihbarat geldi

Cumhrubaşkanı Erdoğan, IKBY referandumuna tepki gösterirken, bölge halkına da mesaj verdi. Erdoğan, kendisine gelen bir istihbaratı kamuoyu ile paylaştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 13:15:49

Erdoğan: Bu sabah güzel bir istihbarat geldi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuştu. Cumhurbaşkanı "Bu sabah güzel bir istihbarat geldi" diyerek, kendisne gelen bir haberi paylaştı.

İşte o açıklamaları:

Bu sabah güzel bir istihbarat geldi bir şoföre sormuş Kuzey Iraklı 'Ne yaptın ne oy verdin?' 'Evet oyu verdim' demiş. 'Peki bağımsızlığınız tanınmazsa ne olacak?' 'Çoluğumu çocuğumu alacağım Türkiye'ye gideceğim' demiş. Bu nasıl iştir? Açıkçası biz son ana kadar Barzani'nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, demek yanılmışız. İlişkilerimizin tarihteki en iyi seviyesinde olduğu bir dönemde, önceden hiçbir danışma ve görüşme yapılmadan alınan bu karar, açıkçası ülkemize ihanettir. Bu mesele Kürtlerin hakkı meselesi değildir. Daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK'lılar yapıyorsa orada masumiyet yoktur. Katılım oranı da sonuçlar da şaibelidir. Bugünün hırsı için yarınlarınızı heba etmeyin. İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz.

Haber Ara