Dolar

32,4526

Euro

34,7693

Altın

2.442,00

Bist

9.915,62

Erdoğan: Batı 4 ay dayanamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankırı'da bir açılışta yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 14:37:39

Erdoğan: Batı 4 ay dayanamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'daki bir açılış töreninde konuştu.

'BATILI ÜLKELER 4 AY DAYANAMADI'

"Suriye ve Irak'tan gelen 2.5 milyon kişiyi kabul ettik. Sadece İstanbul'da 500 bin Suriyeli var. Yediriyoruz, içiriyoruz. Türkiye böyle bir yükü üstlenmiş vaziyette. Batılı ülkeler 4 yıldır üstlendiğimiz yükü yeni yeni fark ediyor. Türkiye'nin 4 yıldır yaşadığı göç dalgasına onlar 4 ay dayanamadı. 

Mültecilerin orada olmasını tek nedeni ülkelerinin yaşanabilir bir yer olmaktan çıkmasıdır. Suriye meselesi doğru ele alınmazsa bir girdaba dönüşmesi kaçınılmazdır. 

Bu coğrafyanın bizim vatanımız olmasını istemeyenler hiç boş durmadı. Terör sorunu tarihi mücadeleden bağımsız değil. PKK ve uzantısı olan PYD'nin, DHKPC'nin hiçbir farkı yok. 

Bunların hepsi varlığımıza kast eden eli kanlı terör örgütüdür. Benim teröristim iyi senin teröristin kötü anlayışı en az terör kadar tehlikelidir. PKK'nın katlettiği insanları görmezden gelen bir kesim var. 

'ŞAHSIMI SORUMLU TUTANLAR TERÖR SAFINDA'

DHKPC'nin eylemlerin sempatiyla karşılayanlar olduğunu görüyorum. Türkiye tüm terör örgütlerine karşı mücadele ederken şahsımı sorumlu tutanlar terör örgütüyle aynı safta olduklarını bilmelidir. Biz bu çabaların gerisindeki niyeti iyi biliyoruz. 

Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini anlayanlar terör kartını kullanıyor ama başaramayacaklar. Türkiye hedeflerine yürümeyi sürdürecek. Yan gelip yatarak terör örgütü mensubu olarak işsize iş bulunmuyor. 

Yatırımcı oraya neden gitmiyor. Yatırım yapıyor gelip fabrikasını yakıyorlar. Şimdi o girişimci orada yatırım yapar mı? Bizim devlet olarak görevimiz var, taki edeceğiz ama bölge insanı da onları yalnızlığa mahkum edecekler."

Haber Ara