Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Ensar Vakfı ile SESRIC arasında protokol

İmzalanan protokolün, Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile İİT üye ülke vatandaşı gençlere yönelik, girişimcilik ve liderlik becerilerini geliştirecek ve istihdam edilebilirliklerini artıracak eğitim ve staj programlarını kapsadığı belirtildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 16:47:22

Ensar Vakfı ile SESRIC arasında protokol
Ensar Vakfı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) arasında, kapasite geliştirme programları, eğitim ve staj projeleri kapsamında iş birliğine yönelik genel bir protokole imza atıldı.

Ensar Vakfı Genel Merkezi'nde imzalanan protokole, SESRIC adına Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Ensar Vakfı adına Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu imza attı.

Protokolün, Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile İİT üye ülke vatandaşı gençlere yönelik, girişimcilik ve liderlik becerilerini geliştirecek ve istihdam edilebilirliklerini artıracak eğitim ve staj programlarını kapsadığı belirtildi.

Bu kapsamda çalışmaları devam eden, Ensar Vakfı ve SESRIC yürütücülüğünde yapılacak Uluslararası Staj Programı (OIC INTERN), İİT üyesi ülkelerin öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlayarak öğrencilerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmayı, uzun vadede üye ülkelerdeki işgücü kalitesinin artırılmasına katkı sağlamayı ve ekonomik rekabeti teşvik etmeyi hedeflediği kaydedildi.

Ayrıca, sosyal ve kültürel etkileri de göz önüne alındığında, programın üye ülkeler arasında oluşan uluslararası iş kültürüne ciddi katkılar sağlanması ve daha sıkı iş birliği ve ortaklıklara zemin hazırlaması bakımından da son derece önemli getirilerinin olacağının düşünüldüğü aktarıldı.

Programın pilot aşamasının Türkiye'de öğrenim gören uluslararası gençlerin stajlarına İstanbul ve Ankara merkezli olarak başlayıp daha sonra İİT'ye üye diğer ülkelerdeki gençleri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağı ifade edildi. Programın, İslam ülkeleri arasında sosyal, kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olacağına da işaret edildi.

Programın lansmanının 16 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Sheraton Grand Ataşehir'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Haber Ara