Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

Engin Nurşani kimdir?

Çıkardığı albümler ve seslendirdiği müzikler ile birçok kişinin gönlüne taht kuran Engin Nurşani'nin hayat hikayesi de sevenleri tarafından merak edilmektedir. Peki Engin Nurşani kimdir? Engin Nurşani kaç yaşındadır? Engin Nurşani nerelidir? Engin Nurşani vefat etti mi? Engin Nurşani’nin babası Ozan Aşık Ali Nurşani kimdir?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 13:55:34

Engin Nurşani kimdir?

Engin Nurşani, gerçek adıyla Engin Ayhan, 1984 yılında Almanya doğumludur. Annesi Angelika Ayhan, Alman vatandaşı, babası Ozan Aşık Ali Nurşani ise Gaziantep'li bir göçmendir. Engin Nurşani'nin, eşi Dilek Ayhan ile Ali adında bir oğlu bulunmaktadır.

 Nurşani'nin babasının ozan oluşu, kendisinin müzik kariyerinin en önemli dönüm noktalarındandır. Henüz genç yaştayken babası ile beraber profesyonel müzik hayatına adım atmış müzik eğitimi almış ve beraber konserlere katılmışlardır. Bu estetik deneyimler, Engin Nurşani'nin müzik tutkusunu alevlendirmiş ve onun müziğe olan ilgisini de bir hayli güçlendirmiştir.

 Engin Nurşani, müzik hayatına 2003 yılında "Adına Bir Çizik Çektim" ismini verdiği bir albümle adım atmıştır. Bu albümüyle dinleyicilerin dikkatini toplayan sanatçı, bu tarihten itibaren geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır. Albümündeki şarkılarıyla duygusal bir yolculuğa çıkan Erşani bu yolcuğuna dinleyicilerini de ortak etmiştir.

 Engin Nurşani, müzik kariyeri sürecinde birçok başarılı esere imza atmıştır. Özgün yorumu ve etkileyici sesi ile beraber dinleyicilerin gönlünde taht kurmuştur. Arabesk ve halk müziği tarzını icra ederken müzik yeteneği ile farklı bir tarz ortaya koymuştur. Albümlerindeki şarkılarıyla müzik listelerinde başarı basamaklarını tırmanmış ve bu sayede geniş dinleyici kitlelerine ulaşmıştır.

 Kendisinin sanat yaşamı, müzikseverler tarafından takdirle karşılanırken müzik hayatında iz bırakmıştır. Özgün tarzı ve duygusal şarkılarıyla sanat dünyasında sarsılmaz bir yer edinmiştir. Gerek Türkiye'de gerek yurt dışında birçok konser vermiş, performansları ile dinleyicileri mest etmiştir.

 Engin Nurşani'nin kişisel yaşamı genellikle gizli kalmaktadır. Bu nedenle çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Bu durum kendisinin özel hayatını kamuoyu önünde yaşamayı tercih etmemesinden kaynaklıdır. Bütün dikkatini müziğe ve sanata veren sanatçı, hayranlarına duygusal ve özel bir müzik deneyimi sunmaktadır.

 Nurşani'nin kariyeri boyunca edindiği başarılar ve geliştirdiği müzikal yeteneği, onun müzikseverler arasında tutulmasını sağlamıştır. Her bir şarkısında ayrı bir duygusal derinlik ve samimiyet bulunur. Bu nedenle kendisinin Türk müziğine önemli katkılar sunduğunu belirtmek önemlidir.

 2008 yılında Nurşani, bir kaza yaşamıştır. Kahramanmaraş'ta katıldığı bir programdan sonra Antep yolunda trafik kazası geçiren müzisyen, ağır bir şekilde yaralanmıştır. Kazanın ağırlığına rağmen, kendisini toparlamıştır. Ancak bu olaydan sonra müzik hayatına kısa bir ara vermiştir, iyileştikten sonra da kariyerine devam etmiştir. Fakat 2019 yılında Nurşani, Gırtlak Kanseri nedeniyle tedavi görmeye başlamıştır. Engin Nurşani kanser nedeni ile uygulanan tedavilere rağmen kansere yenik düşerek 25 Aralık 2020 tarihinde hayata veda etmiştir.

 Engin Nurşani'nin albümleri

 Adına Bir Çizik Çektim (2003)

 Mutlu musun? (2004)

 Sen Nefsine Köle Oldun (2006)

 Üç Ozan Üç Oğul (2008)

 Üç Ozan Üç Oğul 2 (2011)

 Gözün Aydın (2012)

 Kolay mı Sandın? (2017)

2_6

Haber Ara