Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Enerji Bakanı'nı kovdu

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un, Enerji Bakanı Geldi Sarıyev'i görevden aldığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-22 02:27:14

Enerji Bakanı'nı kovdu

Sputniknews.com'un haberine göre; Hükümet üyeleriyle bir araya gelen Berdimuhamedov, Sarıyev'e hitaben, "Bir yıldan fazla bir süredir Enerji Bakanlı görevinde çalışıyorsunuz ve bu süre içinde kötü performansınızdan dolayı 3 ihtar aldınız. Ancak bakanlığın çalışmalarında iyileşme olmadı" dedi.

Devlet Başkanı, elektrikteki kesintiler, bakanlığın yatırım planları bozması ve elektrik santrallerinin teknik nedenlerden dolayı tam kapasite çalışmaması ile ilgili halktan, çeşitli kurum, şirket ve örgütlerden çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. 

Berdimuhamedov, yapılan denetimlerin, elektrik tüketimi üzerinde kontrol eksikliğini ve bunun sonucu olarak enerjiden yasadışı yollarla yararlanan çok sayıda kayıt dışı elektrik tüketiciyi ortaya çıkardığını kaydetti.

Sarıyev'den boşalan Enerji Bakanlığı koltuğuna Dovranmemmed Recepov getirildi. Recepov daha önce Bakan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Mart 2014'te Enerji Bakanlığı'nın başına getirilen Geldi Sarıyev, son 3. ihtarını, bakanlığın döviz gelirleriyle ilgili planın bozulması nedeniyle bir hafta önce almıştı.

 

Haber Ara