Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

En doğru kaş tasarımı nasıl olmalı?

Uzm. Est. Şimal Ünsal doğru kaş tasarımının nasıl olması gerektiği ile alakalı detaylı bilgiler veriyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-22 13:55:05

En doğru kaş tasarımı nasıl olmalı?

"Yüzümüzün bakışlarımızın anlamını ön plana çıkaran, yüzdeki en önemli bölümdür kaşlar. İfademizin en temel karakteristiğini oluşturan kaşlarımız nasıl olmalıdır sorusu bu yüzden çok önemlidir. Yüzümüzün altın oranına uygun olmayan ve uzman ellerden çıkmamış bir kaş dizaynı, anlamını yitirmiş, göze hoş gelmeyen bir yüz ifadesine sebep olabilir. Doğru kaş tasarımında kaşın rengi, kalınlığı, modeli, nasıl olmalıdır ,kavisli kaş mı yoksa düz kaş mı seçmeliyiz. Televizyonda , sosyal medyada gördüğümüz kişinin kaşının aynısı bize olur mu gibi gibi sorularla gelir çoğu zaman danışanlarımız bize . Kaşlarınıza her ne kadar evde kendiniz şekil vermeye çalışsanız da aynadaki yansıma ile yapacağınız bu işlem, aynaya bakış şeklinize göre gerçek ifadeyi yansıtmıyor." dedi.

Kendi Doğal Kaşlarımı Nasıl Gürleştirebilirim?

Kaş alımında özellikle profesyonel birinden yardım almanız neden çok önemlidir ? Bizim için her bir kıl çok önemlidir. Çünkü kaş alımında alınan bir kıl bile subkutis (subcutis) tabakası olmadığı için çıkmayabilir. “Kaşım küstü” dediğiniz olay aslında burada devreye giriyor. Bunun için kaş alımında çok hassas olunmalı. “Eee muhakkak cımbız, ip değiyor ne yapacağız ?” diyorsunuz. Elbette hiç gerekli olmayan kıllar bu yöntemler ile alınabilir . Ancak kaşınızın gürleşmesini istediğiniz noktaları cımbız veya ip ile aldırmayın! Burada bulunan kılları kaş usturası ile alarak kıl köklerini, ayva tüyü dediğimiz kılları kuvvetlendiriyoruz. Bunun yanısıra kaş vitamini ile dolmasını istediğimiz bölgelerdeki kıl köklerini harekete geçirmek ve kontrollü bir tahribat yaratarak o bölgede kan akışını hızlandırıp kaşın gürleşmesini sağlamakta mümkün . Tabi ki kılların gürleşmesi için uygulama yapılan bölgede kıl kökünün olması gerekiyor. “Ben bu süreci bekleyemem” diyorsanız; kalıcı makyaj ile kıl tekniği ya da pudralama ile daha hızlı sonuç elde edebilirsiniz.

Seyrek kaşların tersine gür kaşları olup her hafta sürekli çıkanları aldırmak zorunda kalan kişiler için ise tavsiyemiz: Gereksiz yere kaşlarınızı inceltmeden tüm mevcut kaşlarınız çıkmış hali ile tasarım yaptırmanızdır. Kaşa şekil vermek için illa ki kaşları inceltmek gerekmiyor. Altın oran çıkarmayı bilen gerçek bir uzmana yaptıracağınız tasarımla hem yüzünüzdeki ifadeyi komple değiştirmemiş hemde doğal kaşlarınızı boşuna aldırmış olmayacaksınız. Mümkün olduğunca kaşlarınızı az inceltin çünkü zaten mevsim geçişlerinde, hatalıklarda, streste kaşlarınız dökülüyor. Bir de bunun üstüne kaşlarınızı incelterek aldırdığınızda belli bir süre sonra tamamen kaşlarınız azalmış ve modeli bozulmuş olacak. Kaş aldırmada kıllarınız konusunda lütfen cimri davranınız!.

Kaşlarınız kimseye benzemesin siz kendiniz olarak en güzelsiniz

Etrafınızda kaş şekillerine hayran olduğunuz kadınların kavisli ,dümdüz ,ince veya kalın çok güzel çok seksi dikkat çekici kaş şekilleri, sizi tam tersi gösterebilir. İyi bir uzman yüzünüze en uygun , ifadenizien iyi şekilde yansıtacak aynı zamanda günlük yaşantınızda hayatınızı kolaylaştıracak, sosyal hayatınıza ve bakış açınıza uygun tasarım için sizi yönlendirecektir .

Kaş sizin karakterinizi gösteren yüzünüzdeki ilk detaydır. Kaşlarınız saçlarınız gibi istediğiniz zaman yapısıyla, uzunluğuyla oynayacağınız bir bölge değildir. Siz değerlisiniz , sadece doğru ellere ve doğru dokunuşlara kendinizi teslim edin .

Peki Son Zamanlarda Sıkça Duyduğumuz Microblading Kaş Kontürü Nedir?

Microblading, kaş kontürüuygulamarında kullanılan ve son dönemde popülerliği daha da artmakta olan tekniklerden biridir. Doğal kaş görünümüne en yakın kıl tekniği hakkında yeterli bilgiye sahip olmak için microblading tekniğini de bilmek gerekir. Adından da anlaşılacağı gibi kıl tekniği, kaşın üzerine kıl görünümüne benzeyen uygulamanın yapılmasıdır. Bu uygulama ile kaşlar olduğundan daha kalın, daha yoğun gösterilebileceği gibi, mecvut kaş tasarımınıda belirli ölçülerde değiştirmek mümkün olabilmektedir.

Microblading Kaş Nasıl Yapılır?

Microblading kaş kontürü uygulaması yapılırken ilk aşama tasarım çizim aşamasıdır. Kaş çizimi bu uygulamanın en önemli adımıdır. Çünkü karar verilecek olan tasarım bir sonraki aşamada kalıcı olarak uygulanacağından kaş şeklinin doğru belirlenmesi gerekir. Yüz simetrisine uygun olmayan bir tasarımın belirlenmesi daha sonra mutsuz olabileceğiniz sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla tasarımı belirleyecek olan kişinin estetik göze sahip olması ve mevcut kaş yapınıza göre tasarıma karar verirken sizi yönlendirebilmesi gerekir.

Detaylı bilgi için: www.simalunsal.com

Haber Ara