Dolar

32,3361

Euro

35,2001

Altın

2.247,23

Bist

8.718,11

Emin Pazarcı kimdir?

Gazeteci yazar Emin Pazarcı kimdir? İşte Emin Pazarcı'nın biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-16 00:39:36

Emin Pazarcı kimdir?

Gazeteci yazar. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümünde tahsil hayatına devam ettiği yıllarda, medya dünyasında çalışmaya başladı. Yazar Emin Pazarcı, 1980 askeri darbenin ardından gazeteci Avni Özgürel ile birlikte Yeni Sözcü Dergisi'ni çıkaran ekip içinde yer aldı. Ancak, haftalık Yeni Sözcü 27. Sayısında Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından kapandı. Daha sonra görev aldığı Bakış ve Hamle dergileri de aynı akıbeti paylaştı ve ilk sayılarında Sıkıyönetim Komutanlığı bildirisi ile kapatıldı.

ANKARA TEMSİLCİLİĞİ

Ardından Akajans ve Tercüman Gazetesi'nde muhabir olarak görev yaptı. Uzun yıllar siyaset, ekonomi, diplomasi, Parlamento, savaş muhabirliği gibi alanlarda çalışmalarda bulundu. Tercüman Gazetesi'nde haber müdürlüğü, Ankara Temsilciliği ve yazarlık görevlerine kadar yükseldi.

1995 yılında Akşam Gazetesi'nde yazarlık ve Ankara Temsilciliği görevlerini üstlendi. Sırasıyla Dünden Bugüne Tercüman, Bugün ve Takvim gazetelerinde yazarlık ve temsilcilik yaptı. Bir ara Sky Türk televizyonunda program hazırlayıp sundu.

Flash Tv'de Nargile Kahvesi ve Güne Başlarken, Kanal A'da Gündem, TV 8'de Bakış, TRT'de 9.Senfoni ve İnce Çizgi isimli programları hazırladı ve sundu. Ayrıca TV 8'de bir yılı aşkın süreyle Ankara Temsilciliği görevini yürüttü.

DERSLER VERDİ

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde iki dönem öğretim görevlisi olarak dersler veren Emin Pazarcı'nın Kurt Bakışı ve Gizli Alemler isimli iki kitabı ve yüzün üzerinde ödülü bulunuyor. Emin Pazarcı, halen Akşam Gazetesi Ankara Temsilciliği ve köşe yazarlığı görevlerini yürütüyor. Emin Pazarcı, halen Akşam Gazetesi Ankara Temsilciliği ve köşe yazarlığı görevlerini yürütüyor. 2016 senesinde Beyza Arbaş ile dünya evine girdi

Haber Ara