Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

Emeklinin gözü Meclis’te

Emekliyi sevindirecek yeni düzenlemeler masada. Uzun süredir talepte bulunulan birçok konu, Meclis’e sunulacak. Bu nedenle emekliler gözünü Meclis’e çevirdi ve kendileri adına olumlu kararların çıkmasını umutla bekliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-24 10:23:47

Emeklinin gözü Meclis’te

Emekliyi sevindirecek yeni düzenlemeler masada. Uzun süredir  talepte bulunulan birçok konu, Meclis'e sunulacak. Bu nedenle emekliler gözünü Meclis'e çevirdi ve kendileri adına olumlu kararların çıkmasını umutla bekliyor. 

3600 EK GÖSTERGE
 
Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileriyle, bu işlerden emekli olmuş kişileri kapsaması beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi, çözüme kavuşturulması beklenen ilk tasarı. Eğer tasarı Meclis'te kabul edilirse, ek göstergenin yenilenmesiyle hem maaşlar hem de emekli ikramiyesi artacak. 
 
İNTİBAK BEKLENTİSİ
 
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak için yasa beklentisi içinde. Yaklaşık 5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak için Anayasa Mahkemesi, Meclis'i adres göstermişti. Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşları yeniden ele alınacak ve düzeltme yapılacak.
 
YÜZDE 8 EK ÖDEME 
 
Emekliler, vergi iadesinin yerini alan, halen maaşlarının yüzde 4'ü, yüzde 5'i kadar olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını ifade ederek, oranın en az yüzde 8'e çıkarılması beklentisini dile getiriyor. 
 
Kaynak: Güneş gazetesi

Haber Ara