Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Emekli ikramiyesine zam mı geldi? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? 2021 bayram ikramiyesi arttı mı?

Emekli ikramiyesine zam mı geldi? Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emeklinin merakla beklediği haberi duyurdu. Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyesinin enflasyon oranında artacağını açıkladı. Milyonlarca emekli de 2021 bayram emekli ikramiyesi ne kadar oldu diye sormaya başladı. Peki Ramazan bayramı ikramiyesi arttı mı? Ramazan bayramı ikramiyesi ne kadar yatacak? 3 yıldır 1000 lira olarak her bayram emeklilere ödenen ikramiyeye bu yıl zam gelmesi bekleniyor. Peki 2021 emekli ikramiyesine ne kadar zam geldi?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-12 08:58:08

Emekli ikramiyesine zam mı geldi? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? 2021 bayram ikramiyesi arttı mı?

Emekli ikramiyesine zam mı geldi? Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emeklinin merakla beklediği haberi duyurdu. Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyesinin enflasyon oranında artacağını açıkladı. Milyonlarca emekli de 2021 bayram emekli ikramiyesi ne kadar oldu diye sormaya başladı. Peki Ramazan bayramı ikramiyesi arttı mı? Ramazan bayramı ikramiyesi ne kadar yatacak?  3 yıldır 1000 lira olarak her bayram emeklilere ödenen ikramiyeye bu yıl zam gelmesi bekleniyor. Peki 2021 emekli ikramiyesine ne kadar zam geldi?

Milyonlarca emekliye ilk ke z 2017 yılında Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira ödenmeye başlanmıştı. Emekli ikramiyesi olarak her yıl yılda iki kere ödenen ikramiyeye bu yıl enflasyon oranında artış yapılacağı açıklandı. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan  bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında artırılacağını açıkladı. Milyonlarca emekli de alacağı emekli ikramiyesini hesaplamaya başladı. Vatandaşlar Emekli ikramiyesine zam mı geldi? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? 2021 bayram ikramiyesi arttı mı? gibi soruları sormaya başladı. 

Emekli ikramiyesine zam mı geldi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ikramiyelerine ilişkin yaptığı açıklamada bayram ikramiyelerine enflasyon oranında artış yapılacağını açıkladı. Yani emekli ikramiyelerine enflasyon zammı geliyor. 

Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından emekliler Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? sorusunu sormaya başladı.  Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün hesaplama yaparak emekli bayram ikramiyesi için 1545 lira talep ettiklerini açıkladı. Ergün, "İkramiyenin ödenmeye başlandığı tarihten itibaren emekli aylıklarına altı ayda bir yapılan zam ikramiyelere de uygulanmalı. 2021'in birinci altı ayında bayramlar öncesinde ödenecek ikramiye 1.545 liraya yükseltilmelidir." dedi.

2021 bayram ikramiyesi arttı mı?

2021 bayram ikramiyelerine ne kadar artış yapılacağı henüz açıklanmadı. Resmi açıkla geldiği zaman haberimize ekleyeceğiz. 

Emekli ikramiyeleri 2017 yılında ödenmeye başladı

Emekli ikramiyeleri 2017 yılından bu yana yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1000'er lira olarak yatıyor, yılda toplam 2000 lira emekli ikramiyesi alınıyordu. 2021 Yılının emekli ikramiyesi tutarına yönelik henüz net bir tutar bulunmasa da enflasyon oranına gör bir zam olacağı biliniyor.

2021 emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 1.000 TL'lik bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi belli oldu. Toplam 13.1 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyeleri mayıs ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak. Ramazan Bayramı'nın birinci günü bu yıl 13 Mayıs tarihine denk geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bayram ikramiyelerini bu tarihten bir hafta önce (6 Mayıs) hesaplara yatırmak için çalışmalara başladı. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihlerinde yatırılması bekleniyor.

Ülkede kaç milyon emekli var?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerinin aynı gün ödenmesi bekleniyor. Türkiye'de, 8.2 milyon işçi, 2.6 milyon Bağ-Kur ve 2.3 milyon memur emeklisi olmak üzere 13.1 milyon emekli bulunuyor. İdari izin kararıyla 3.5 gün olması beklenen bayram tatili başlamadan önce ikramiyeler hesaplara yatırılmış olacak.

Haber Ara