Dolar

32,4537

Euro

34,7595

Altın

2.439,68

Bist

9.915,62

Ekrem İmamoğlu The Guardian'a konuştu: Baskı hissetmiyorum

İngiliz Guardian gazetesine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, herhangi bir baskı hissetmediğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-23 09:21:30

Ekrem İmamoğlu The Guardian'a konuştu: Baskı hissetmiyorum

The Guardian'ın Türkiye ve Orta Doğu muhabiri Bethan McKernan ile Gökçe Saraçoğlu'na konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

"Çok sayıda AKP seçmeni bana neden onların partisinden aday olmadığımı sordu. Onlardan oylarını değil dualarını istediğimde memnun oldular. Halkın ayrıştırıcı bir söylemi ve ayrımcı politikaları kabul ettiğine inanmıyorum. Halen dünyada hakim anlayış popülizm ancak popülizm de nihayetinde bitecek. İnsanlara saygıyla davrananlar daima kazanır."

SEÇİM GECESİNİN ARDINDAN 48 SAAT UYUMADIM

"Yaklaşık 48 saat uyumadım. Sanırım sandıkların kapanmasının ardından 24 saat içinde 13 basın toplantısı düzenledim. Resmi haber ajansı yanıltıcı veriler veriyordu ve biz bunların yanlış olduğunu biliyorduk. İnsanlar endişelenmeye başladı ve çok stresli bir ortam vardı ama meydan okumamız için önce haklılığımızdan emin olmamız gerekiyordu."

"İSTANBUL SEÇİMLERİNİN YENİLENECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

"İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi düşüncesini aklımdan bile geçirmiyorum. Seçimi kazandığımız açık. AKP insanların başka türlü düşünmesini istiyor ama bu süreç bitti. Hayata devam etme zamanı."

Haber Ara