Dolar

32,4488

Euro

34,7445

Altın

2.436,93

Bist

9.915,62

Ekrem İmamoğlu: Birkaç aydır o rüyayı görüyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Birkaç aydır deprem rüyası görüyorum. Dolayısıyla bu beni bu kent adına en fazla tedirgin eden konudur' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-13 19:45:15

Ekrem İmamoğlu: Birkaç aydır o rüyayı görüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem rüyaları gördüğünü söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mahalleler Birliği ile “Koordinasyon ve Bilgi Paylaşımı Toplantısı” gerçekleştirdi. Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Sarıyer, Beykoz, Pendik, Şişli, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Üsküdar, Beyoğlu, Kadıköy, Zeytinburnu, Başakşehir, Küçükçekmece ve Maltepe ilçelerinden toplam 56 mahallenin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan İmamoğlu, "Benim uzun zamandır rüyayla işim olmuyordu ama inanın son birkaç aydır, habire deprem rüyası görüyorum. Veya insanların bu sıkıntılarını görüyorum. Dolayısıyla bu beni bu kent adına en fazla tedirgin eden konudur. Başka bir konuyu bu şehirde, bazen gündeme bile getirmek istemiyorum; ama ne yazık ki gündemimizi çalan unsurlar da memleketimizde yok değil. Ama biz ısrarla depremi, kentsel dönüşümü, tapu ve mülkiyet sorununu gündemimizde sıcak tutacağız. Bundan emin olabilirsiniz" dedi.

İmamoğlu, 2020 İBB bütçe tasarısında İstanbul Deprem Risk Yönetimi için daha önce ayrılan bütçeden yüzde 65 kesintiye gitmişti.

Haber Ara