Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

THY'den yeni bir anlaşma

Türk Hava Yolları (THY) ile Hawaiian Havayolları kod paylaşımı anlaşması imzaladı. THY bu anlaşmayla 12 sefere kendi uçuş kodunu koyabilecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 10:21:35

THY'den yeni bir anlaşma

Habertük'te yer alan habere göre: Türk Hava Yolları (THY) ile Hawaiian Havayolları kod paylaşımı anlaşması imzaladı.İki havayolu yolcuları Uzakdoğu noktaları üzerinden Türkiye ile Hawaii arasında daha rahat seyahat edebilecek. Anlaşma ile THY, Hawaiian Havayolları'nın Honolulu'dan Japonya'nın Osaka noktasına icra ettiği haftalık 7 frekans ve Güney Kore'de Seul noktasına haftalık 5 frekans düzenlediği tarifeli seferlerine kendi uçuş kodunu koyabilecek.

"DAHA ÇOK SEYAHAT OLANAĞI SUNACAĞIZ"

Anlaşmanın ABD'nin San Francisco kentindeki imza töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, iki havayolu arasındaki işbirliğinin gelişmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek “THY olarak Hawaiian Havayolları ile codeshare anlaşması imzalanmasından çok memnunuz ve bu anlaşma sayesinde gelişen iki havayolu şirketi arasındaki işbirliğinin sonucunda, havayollarımızın birbirlerinin uçuş ağlarından yararlanmak sureti ile yolcularımıza daha fazla seyahat olanakları sunabileceğini düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Hawaiian Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Mark Dunkerley ise “Daha fazla sayıda THY yolcusuna Hawaii misafirperverliğini, zamanında kalkış performansıyla ödüllü hizmetini ve İstanbul'dan adamıza yapacakları seyahatte servis kalitemizi tanıtmak için sabırsızlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİLETLER İNTERNETTEN İADE

THY'nin internet sitesi/ mobil uygulama aracılığıyla düzenlenen tüm biletlerin iptal/iade talebi, ilk uçuşun kalkış saatine dek internetten yapılabilecek.

KENYA'DAN 3 UÇAK KİRALADI

THY, bir süre önce Kenya Havayolları tarafından filodan çıkarılan Boeing 777-300ER tipi uçakları kiralamak üzere anlaşma yaptı. THY, koltuk kapasitesi 400 olan uçakları, yolcu kapasitesi yoğun hatlarda kullanacak. Bir süre önce Kenya Havayolları filosundaki 3 Boeing 777- 300ER tipi yolcu uçağını kapasite fazlası olduğu için envanterinden çıkarma kararı almıştı. Bu üç uçağı inceleyen THY, leasing şirketi ile masaya oturarak uçakları kiralamak üzere anlaşma yaptı. Amsterdam'da KLM tesislerine gönderilen uçaklar burada bakım işlemlerinin ardından THY filosuna katılacak.

 

 

Haber Ara