Dolar

32,7269

Euro

35,0742

Altın

2.432,75

Bist

10.471,32

2023 Üniversite kadın kontenjanı ne kadar? Kadın üniversite ek kontenjan başvurusu ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz sene kadınlara üniversitede kontenjan ayrılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın detayları netleşti. YÖK Başkanı Özvar kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerindeki programlarda kontenjan ayırdıklarını açıkladı. Üniversite kadın kontenjanı ne kadar? Kadın üniversite ek kontenjan başvurusu ne zaman? soruları ise pek çok kadın tarafından sorulmaya başlandı. İşte 2023 üniversite kadın kontenjanına dair detaylar...

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-08 14:17:44

2023 Üniversite kadın kontenjanı ne kadar? Kadın üniversite ek kontenjan başvurusu ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz sene kadınlara üniversitede kontenjan ayrılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın detayları netleşti. YÖK Başkanı Özvar kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerindeki programlarda kontenjan ayırdıklarını açıkladı. Üniversite kadın kontenjanı ne kadar? Kadın üniversite ek kontenjan başvurusu ne zaman? soruları ise pek çok kadın tarafından sorulmaya başlandı. İşte 2023 üniversie kadın kontenjanına dair detaylar...

Cumhurbaşlanı Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde çeşitli nedenlerden dolayı üniversiteden uzak kalmış kadınlar için kadın kontenjanı ayrılacağını açıklamıştı. Bu açıklam on binlerce kadını sevindirmişti. Kadınların eğitime katılmasının teşvik edilmesi amacı ile 35 yaşından büyük kadınlara üniversitelerde ek kontenjan ayrılcağı açıklandı. YÖK Başkanı Özvar son açıklamasında ise 2023 Üniversite kadın kontenjanı hakkında detayları paylaştı.

2023 Üniversite kadın kontenjanı ne kadar?

YÖK Başkanı Özvar, farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan ve 35 yaşında olan kadınlar için üniversielerde kontenjan ayrılacağını açıkladı. Özvar, konuya ilişkin kararın "Özel Durumu Bulunan Adaylar" başlığı altında 2023-YKS Kılavuzu'nda yayımlandığını kaydetti. Bu haktan daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmayan kadınların yararlanacağını ifade eden Özvar, daha önce bir önlisans programından mezun olanların ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebileceklerini bildirdi.

Kadın üniversite ek kontenjan başvurusu ne zaman?

Üniversitelerde kadın kontenjanlarına başvurmak için öncelikle YKS sınavına girmek gerekiyor. Sınavın ardından bu kontenjanlar için başvuru yapılacak. 35 yaşında olan kadınların başvuracağı bölümler ve kontenjanlar önümüzdeki süreçte açıklanacak.

35 yaşından büyük kadın ek kontenjan ne zaman açılacak? 35 yaş üstü kadın üniversite tercihi ne zaman? Başvurular ne zaman?

Haber Ara