Dolar

32,4536

Euro

34,7274

Altın

2.441,48

Bist

9.915,62

Edirne Belediye Başkanı: Göçmenler Meriç'i yürüyerek geçiyorlar

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şu anda Edirne’den İpsala’ya kadar arazilerin, tarlaların göçmenlerle dolu olduğunu ve Meriç Nehri'ni yürüyerek geçtiklerini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 09:48:06

Edirne Belediye Başkanı: Göçmenler Meriç'i yürüyerek geçiyorlar

İdlib'deki saldırı sonrasında 36 Türk askerinin şehit olması Ankara'yı harekete geçirdi. Suriye'de çözüm bulunması için dünyadan destek bekleyen Türkiye, Avrupa'dan gelen kayıtsız seslere karşı mültecilere sınır kapılarını açtı. Mülteciler, Avrupa yollarına döküldü.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bölgedeki son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Gürkan şunları söyledi:

"40 BİN GÖÇMEN VAR"

“Yaklaşık 40 bin göçmen var. Dağınıklar, araziye dağılarak bir şekilde Yunanistan'a geçmeye çalışıyorlar. Karadan geçmeleri zor çünkü Yunan polisinin sert müdahalesi var. Daha çok denizden ve Meriç'ten geçiyorlar. Meriç Nehri'ni yürüyerek geçiyorlar. Yunan sınırındaki Doyran Köyü'nde Meriç'i yürüyerek Yunan tarafına geçiyorlar.

"KIZILAY ve AFAD BÖLGEDE, BİZ DE YARDIM DAĞITIYORUZ"

Tabii burada yiyecek ihtiyacı da var. Kızılay-AFAD yardım dağıtıyor, biz de dağıtıyoruz. Çorba dağıtıyoruz. Göçmenler küçük gruplar halindeler ve sürekli yürüyüş halindeler. Hala geliyorlar. İnsani amaçlı destek oluyoruz. Çocuklar da çok fazla. 18 bin kadarı geçmeyi başardı. Ağırlıklı olarak denizden ve Meriç'ten geçmeyi başaranlar bunlar.”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın paylaştığı videoda, göçmenlerin Merih Nehri'ni yürüyerek geçtiği görülüyor.

Haber Ara