Dolar

32,4461

Euro

34,7427

Altın

2.435,55

Bist

9.915,62

DÜZELTME 'AB Komisyonu Başkanı Juncker'in 'Birliğin Durumu' konuş

DÜZELTME 'AB Komisyonu Başkanı Juncker'in 'Birliğin Durumu' konuşması (2)' başlıklı haberimizin 4. paragrafında yer alan 'Türkiye'yi, Ürdünü' ve Lübnan'ı Suriyeli sığınmacılar konusunda yaptıkları için alkışlamak gerek. Onlar bizden daha Avrupalı olmayı başardılar' ifadesi, 'Türkiye'yi, Ürdün'ü ve Lübnan'ı Suriyeli sığınmacılar konusunda yaptıkları için alkışlamak gerek', 'Sığınmacı politikalarımızda daha Avrupalı, mülteci politikalarımızda ise daha birlik olmamız gerekli' şekli

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 15:59:56

DÜZELTME 'AB Komisyonu Başkanı Juncker'in 'Birliğin Durumu' konuş
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB'yi sığınmacı krizi konusunda birlikte hareket edememekle suçladı.

Juncker, Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg oturumunda sığınmacılarla ilgili konuştu.

Konuşmasında AB'yi sığınmacı krizini iyi yönetmemekle suçlayan Juncker, bu konuda ülkelerin de birbirlerini suçlamak yerine üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Juncker, Avrupa'ın sığınmacı krizinde başarısız olduğunu, bazı ülkelerin de takdir edilesi bir çaba gösterdiğine işaret ederek "Türkiye'yi, Ürdün'ü ve Lübnan'ı Suriyeli sığınmacılar konusunda yaptıkları için alkışlamak gerek" dedi. Juncker'in bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Sığınmacı politikalarımızda daha Avrupalı, mülteci politikalarımızda ise daha birlik olmamız gerekli" ifadesini kullandı.

Sığınmacıların Avrupa için bir problem olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Juncker, "Avrupa nufüsunun da önemli bir kısmının savaş sonrasında sığınmacı olduğunu unutmaması gerek" dedi.

Juncker, sığınmacı politikaları konusunda da bir takım değişikliklere gidilmesi gerektiğini belirterek "Gerçekten sığınmacılar tren istasyonlarında, çadırlarda mı uyumasını istiyoruz. Kesinlikle sığınmacıların çalışmasından yanayım" yorumunda bulundu. Juncker'e göre AB ülkeleri, kabul ettiği sığınmacılara, sığınma süreçleri tamamlanana kadar çalışma hakkı tanıyabilir.

Avrupa'nın yaşlı nüfus probleminin sığınmacılar sayesinde aşılabileceğinin de altını çizen Juncker, sığınmacıların zaman içinde hem ekonomiye hem topluma katkı sağlayabileceğine inandığını dile getirdi.

Konuşmasında Avrupa'nın DAEŞ'le mücadele ederken bir noktayı kaçırdığına vurgu yapan Juncker, "DAEŞ'le savaşıyorsak neden DAEŞ'ten kaçanlara kapılarımızı açmıyoruz" sorusunu yöneltti.

Juncker, sığınmacı krizinin patlak vermesiyle gündeme gelen Şengen sisteminin değiştirilmesi gerektiği yönündeki eleştirilere de cevap vererek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ancak sınır güvenliğini arttıracaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara