$

Dolar

47,4442

Euro

54,8574

£

Sterlin

64,1175

Frank

58,9442

Gram Altın

6.255,8200

Bitcoin

3.070.121

$

Dolar

47,4442

Euro

54,8574

£

Sterlin

64,1175

Frank

58,9442

Gram Altın

6.255,8200

Bitcoin

3.070.121

Dünya

'Yemen'de barışın önündeki engel İran'

Yemen Dışişleri Bakanı Ahmed Avad bin Mübarek, Suudi Arabistan'ın başlattığı barış girişimlerine Husilerin saldırıyla karşılık vermesini İran etkisiyle duyurdu.

28.03.2021 - 18:05
mustafaceylan
'Yemen'de barışın önündeki engel İran'
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Yemen haber ajansı SABA'nın verdiği habere göre, Bin Mübarek, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths ile görüştü.

Bin Mübarek, BM Temsilcisi'yle Yemen'deki krizin çözümü için Suudi Arabistan'ın sunduğu barış girişiminin başarılı olmasının yollarını görüştü.

Yemen hükümetinin söz konusu barış girişimini desteklediğini yineleyen Bin Mübarek, "Husilerin, bu girişime saldırılarını tırmandırarak yanıt vermesi milislerin bölgenin güvenliği ve istikrarını sarsan İran'ın gündemine ne kadar bağlı olduğunu teyit ediyor." dedi.

BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths ise Yemen hükümetinin kapsamlı çözüm ve müzakereyle savaşın sonlandırılmasını amaçlayan barış çabaları karşısındaki tutumunu takdir etti.

Griffiths, Yemen'deki savaşın sona ermesi ve insani krizin etkilerini hafifletmek için diplomatik çalışmalara devam ettiğini aktardı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Suudi Arabistan, 22 Mart'ta Yemen'deki krizin sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için yeni bir barış girişimi başlattıklarını duyurmuştu.

Yemen hükümeti söz konusu adımı desteklerken, Husiler ise girişimin yeni bir şey getirmediğini savunmuştu. İran da Suudi Arabistan'ın "Yemen'de barış" girişimini desteklediğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan'ın güney bölgelerini sık sık hedef alan Husilerin son zamanlarda İHA'lar ve füzelerle düzenledikleri saldırılarda artış olduğu görülüyor.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın