Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Trump'ın ırkçı açıklamaları Almanya'dan göç eden dedesini hatırlattı

Trump'ın Demokrat vekillere 'geri dönün' sözleri üzerine akıllara dedesinin Bavyera'da askerlikten kaçtığı ve geri döndüğünde hainlik sebebiyle ülkesinden kovulduğu geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-15 10:34:24

Trump'ın ırkçı açıklamaları Almanya'dan göç eden dedesini hatırlattı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kongre'nin Demokrat Partili kadın üyelerine hitaben, "Hükümetleri tam bir felaket olan, dünyanın en kötü, en yozlaşmış ve beceriksiz ülkelerinden gelen Kongre'nin "ilerici" Demokrat kadınlarını görmek çok ilginç. Şimdi yüksek sesle ve şiddetle dünyanın en büyük ve en güçlü ulusu olan ABD halkına, hükümetin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar. Neden tamamen felaket olan ve suça bulaşmış ülkelerine geri dönüp düzeltmeye yardımcı olmuyorlar? Sonra geri dönüp bize nasıl yaptıklarını göstersinler. O yerlerin yardımlarınıza ihtiyacı var. Nancy Pelosi de hızla ücretsiz seyahat ayarlamaları yapmaktan memnuniyet duyacaktır" dedi.

Trump her ne kadar isim vermese de sürekli olarak tartıştığı Temsilciler Meclisi'nin New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez, Minnesota'dan Ilhan Omar, Massachusetts'den Ayanna Pressley ve Michigan'dan Rashida Tlaib'i hedef aldığı sanılıyor.

Trump'ı sert sözlerle eleştiren ve zaman zaman da görevden alınması gerektiğini belirten Kongre'nin kadın Demokrat üyelerinin çoğu ise ABD doğumlu.

TRUMP'IN DEDESİ BİR KAÇAK ve HAİNDİ

Trump'ın bu açıklamaları akıllara Almanya'dan ABD'ye göçen dedesi Friedrich Trump'ı getirdi. İki sene önce ortaya çıkan belgelere göre Trump'ın dedesi Bavyera'da askerlikten kaçmış ve memleketine döndüğünde hain ilan edilerek kovulmuştu.

The Guardian'da yayınlanan habere göre Rheinland-Pfalzalı bir tarihçi olan Roland Paul, Friedrich Trump ile ilgili Şubat 1905 tarihli bir belge ele geçirdi.

Belgede Donald Trump'ın dedesi Friedrich Trump'ın Bavyera'da askerlikten kaçtığı, ABD'ye gittiği ve bu konuda bilgi vermediği gerekçesiyle hain ilan edilip kovulduğu belirtiliyor.

Belgede “Amerikan vatandaşı ve emekli Friedrich Trump'a en geç 1 Mayıs'ta sınır dışı edileceği gerekçesiyle ülkeyi terk etmesi" söyleniyor.

İki sene önce belgeleri yerel kaynaklardan bulduğunu söyleyen ve Almanya'da Bild gazetesine demeç veren Roland Paul, "Friedrich Trump, askerlik yapmamak için 1885'te Almanya'dan ABD'ye göç etti. Bu yüzden yetkililer, ülkesine geri gönderilme girişimini reddetti" dedi.

400
Friedrich Trump

TRUMP'IN DEDESİ FRIEDRICH TRUMP

ABD'ye kaçtığında Alaska'daki altın avcılarına katılan Friedrich Trump'ın burada lokanta ve genelev işlettiği 1901'de zengin olmuş bir şekilde memleketi Bavyera'ya döndüğü burada Elisabeth Christ ile evlendiği kaydedildi.

Eşinin Almanya'ya dönmesi üzerine Trump'ın da memleketine yerleşmeye çalıştığı, 27 Şubat 1905 tarihli kraliyet kararnamesini bozmayı denediği ve bu sebeple Prens Regent Luitpold'a hitaben mektup yazdığı belirtildi.

Fakat kabul edilmemesi üzerine hamile olan Elisabeth Christ ile ülkesini terk etti ve ABD'ye döndü. Haberde ABD'ye döndükten 6 ay sonra Elisabeth'in Trump'ın babası Fred Trump'ı dünyaya getirdiği kaydedildi.

Haber Ara