Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

PYD: ABD'ye ilettik, Türkiye Rakka operasyonunda olmamalı

PYD'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Talal Sülo, operasyonda Türkiye'yi istemediklerini ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 14:21:24

PYD: ABD'ye ilettik, Türkiye Rakka operasyonunda olmamalı

Deutsche Welle Türkçe, Reuters haber ajansına konuşan Sülo "Türk tarafı bir işgal gücüdür ve daha fazla Suriye toprağı işgal etmesine izin verilemez” sözlerini kullandı. Talal Sülo, Suriye Demokratik Güçleri olarak bu mesajı ABD Senatörü John McCain ve Suriye'deki ABD'li askeri yetkililere geçen ay yaptıkları toplantıda ilettiklerini belirtti.

Talal Sülo Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'nın dış mahallelerine ulaşmasının kente giden anayolun kesilmesinden sonra birkaç haftalık bir iş olacağını ifade etti. SDG Sözcüsü "Birkaç hafta içinde kentin kuşatılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Öte yandan ABD Rakka operasyonuna katılmak üzere bir topçu birliğini Suriye'ye gönderdi. Suriye'deki koalisyon güçlerinin sözcüsü ABD Ordusu Hava Albayı John Dorrian bölgeye gönderilen ek Amerikan güçlerinin "Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye Arap Koalisyonu ile birlikte hareket edeceğini ve ön cephede yer almayacağını" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Suriye'de YPG'ye yönelik desteğin süreceği ve YPG ile PKK arasında bağ olduğuna inanılmadığı mesajı verilmişti.

 

Haber Ara