Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

O MiT’çiye yakalama kararı

Suriye’de Esed güçlerine karşı savaşan 2 muhalif askeri kaçırarak 100 bin dolar karşılığında rejim güçlerine teslim eden eski MİT’çi Önder Sığırcıkoğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 08:57:41

O MiT’çiye yakalama kararı

Yeni Şafak'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; Suriye'de Esed güçlerine karşı savaşan Albay Hüseyin Mustafa Hormoush ve Binbaşı Mustafa Kassom'u kaçırarak 100 bin dolar karşılığında rejim güçlerine teslim eden eski MİT'çi Önder Sığırcıkoğlu hakkında, Oda TV'ye yaptığı açıklamalar nedeniyle yakalama çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle çıkarılan yakalama kararında, Sığırcıkoğlu'nun MİT'çileri kaçırdığı için cezaevinde olduğu dönemde kaçtığı ve bu süreçte Oda TV'ye açıklamalar yaptığı belirtildi.

ODATV'YE KONUŞMUŞTU

Sığırcıkoğlu'nun, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve gazeteci Ömer Ödemiş'e MİT'in Suriye'deki rolüyle ilgili çeşitli iddialarda bulunduğu ve söz konusu iddiaların Oda TV'de iki bölüm olmak üzere haberleştirildiği ifade edildi. Bu haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatıığı soruşturmada firari eski MİT'çi Önder Sığırcıkoğlu, gazeteciler Barış Pehlivan ve Ömer Ödemiş'in şüpheli olarak yer aldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında Barış Pehlivan'ın ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine dün de cezaevinden firar ettikten sonra yurtdışına kaçan eski MİT'çi Önder Sığırcıkoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Öte yandan İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği haberin yayınlandığı linke erişim yasağı getirdi.

mh_2

20 YIL HAPİS VERİLDİ

Muhalif subayları Suriye ordusuna teslim ettiği iddia edilen Eski MİT'çi Önder Sığırcıkoğlu 20 yıl hapse mahkum edildi. Cezasının Yargıtay'ca kesinleşmesi üzerine Sığırcıkoğlu, Osmaniye F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Ancak İnfaz Savcılığı, 20 yıl hapis cezasına mahkum edilen Sığırcıkoğlu için 9 Eylül 2014'de 10 yıllık müddetname hazırladı.

GÖZ GÖRE GÖRE FİRAR

Hakkında 20 yıl yerine 10 yıl müddetname hazırlanan Sığırcıkoğlu, açık cezaevine nakledilmesini istedi. İnfaz Savcılığı da, bu talebi talebi onayladı. 10 saatlik yol izni alan Sığırcıkoğlu açık cezaevine gitmek üzere serbest bırakıldı ardından da kayıplara karıştı. Sığırcıkoğlu için geçtiğimiz sene de yakalama kararı çıkarılmıştı.

Haber Ara