Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Nebenzya: Kiev Babçenko cinayeti konusunda Rusya'yı suçlayabilir

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Ukrayna'da bağımsız ve muhalif gazetecilerin öldürüldüğünü, suçlar soruşturulmadan her zaman Rusya'nın suçlu gösterildiğini ve Babçenko cinayetinde de muhtemelen aynı durumun yaşanacağını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-30 18:00:27

Nebenzya: Kiev Babçenko cinayeti konusunda Rusya'yı suçlayabilir

BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) oturumunda konuşan Nebenzya, Rus muhalif gazeteci Arkadiy Babçenko'nun Ukrayna'nın başkenti Kiev'de öldürülmesi olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'ONLAR KREMLİN'İN AJANLARI'

Nebenzya, "Rusya yanlısı, düşmanca tavır sergileyenleri bile değil, sadece kendi fikirlerini ortaya koymaya cesaret eden muhalif medya araçları Ukrayna'da temizleniyor ve kapatılıyor. Hangi bahaneyle mi? Elbette ki onlar Kremlin ajanları" dedi ve şöyle devam etti:

"Bağımsız ve muhalif gazeteciler öldürülüyor, suçlar soruşturulmuyor. Bugün, birkaç saat önce Kiev'de Rus gazeteci Arkadiy Babçenko öldürüldü. Ukrayna yönetiminin bu konuda Rusya'yı suçlayacağı tahmin edilebilir. Zira şimdiye kadar birçok kez böyle oldu.

Diğer gazeteciler takipten kurtulmak için ülkeden ayrılıyorlar. Bunu yapmayanları tutukluyorlar. Ukrayna vatandaşı ve RİA Novosti Ukrayna'nın yöneticisi Kirill Vışinskiy'e yaptıkları gibi."

'SIKI KONTROL GEREKİYOR'

Ukrayna'nın iki farklı dünyada yaşadığını, bunlardan birinin Rus istilasının olduğu, ikincisininse öyle bir istilanın yaşanmadığı gerçek dünya olduğunu söyleyen Nebenzya, "Bu nedenle, gerçeklerin Kiev'in yarattığı sanal dünya ile kesişmemesi için enformasyon alanında sıkı bir kontrol gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara