$

Dolar

47,4212

Euro

54,7893

£

Sterlin

64,0031

Frank

58,9158

Gram Altın

6.262,6200

Bitcoin

3.071.130

$

Dolar

47,4212

Euro

54,7893

£

Sterlin

64,0031

Frank

58,9158

Gram Altın

6.262,6200

Bitcoin

3.071.130

Dünya

Lavrov'dan ''Donbass'' mesajı: Ukrayna'yı yıkıma uğratır

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Donbass'ta yeni savaş başlatma girişimlerinin Ukrayna'nın yerle bir olmasına yol açabileceğini söyledi.

01.04.2021 - 16:04
duyguyildirim
Lavrov'dan ''Donbass'' mesajı: Ukrayna'yı yıkıma uğratır
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas gerilimi yükseliyor.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yaptığı açıklamada, Donbass'ta yeni savaş başlatma girişimlerinin Ukrayna'nın bölünmesine yol açabileceğini söyledi. Rus Pervıy Kanal'a açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Devlet Başkanı Vladimir Putin kısa süre önce söylemişti ancak bu sözler bugün de geçerli; Donbass'ta yeni savaş başlatmaya çalışanlar Ukrayna'yı yıkıma uğratır" dedi.

Öte yandan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, telefonda Donbass ve Kırım'daki güvenlik durumunu ele aldı. Kuleba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikalı mevkidaşıyla güvenlik işbirliğini geliştirme yollarını telefonda görüştüklerini duyurarak, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'daki güvenlik durumunu kötüleştirmeye devam etmesinden dolayı Blinken ile yapıcı ve odaklanmış bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim." ifadelerine yer verdi.

DONBASS KRİZİ

Donbass'ın Şumı bölgesinde 26 Mart'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetmişti. Donbass'ta bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana devam eden çatışmalarda 14 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın