Dolar

32,3855

Euro

34,7774

Altın

2.436,09

Bist

10.001,58

‘Küresel krize dönüştü’ Çin bu işe çok sert tepki gösterdi

Çin ve Japonya sınırının sıfır noktasında hareketlilik sürüyor. ABD’li bakanları taşıyan uçaklar peş peşe iniş yaptı. Çin, ABD ve Japonya’ya adeta ateş püskürdü.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-17 16:17:08

‘Küresel krize dönüştü’ Çin bu işe çok sert tepki gösterdi

Çin sınır komşusu Japonya ile birlikte ABD ile gergin bir diplomasiden geçiyor.

20 Ocak'ta göreve gelen Biden kabinesinde olan bakanlar ilk ziyaretlerini Asya-Pasifik hattına düzenliyor. Japonya'daki temasların ardından Güney Kore'ye geçen Blinken ve Austin'i taşıyan uçaklar, Çarşamba günü erken saatlerde Pyeongtaek'teki Osan Hava Üssü'ne arka arkaya iniş yaptı.

Bakanları taşıyan uçakların iniş yaptığı sırada Güney Kore-Kuzey Kore sınırında ise askeri hareketlilik vardı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, sınırın sıfır noktasındaki Paju'dan görüntüler geçti.

ABD'nin Kuzey Amerika Saha Komutanı Orgeneral Glen VanHerck bir kıtalararası balistik füze testine yakın gelecekte başlayabileceği uyarısını yaptı.

KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ABD'li bakanların Japon mevkidaşlarıyla yaptığı resmi açıklama ise, Çin'i çileden çıkardı. Çin Dışişleri Bakanlığı, Çarşamba günü Washington ve Tokyo'nun resmi açıklamayla Çin'in hem dış politikasına hem de iç işlerine 'kasten saldırı' düzenlediğini savundu.

Haber Ara