Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Jungle sığınmacı kampında tahliye sürüyor

Fransa'da bulunan Jungle sığınmacı kampının tahliyesi ikinci gününde de devam ediyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 15:33:57

Jungle sığınmacı kampında tahliye sürüyor

Fransa'daki Jungle sığınmacı kampının tahliyesine devam ediliyor.

Ülkenin Manş denizi kıyısında bulunan ve genellikle İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacıların kaldığı Jungle sığınmacı kampından sabahın erken saatlerinde ayrılmaya başlayan sığınmacılar, Jungle'a yaklaşık 700 metre mesafedeki geçici sığınmacı merkezinin önünde sıraya girdi.

Dün Sudanlı ve Eritreli sığınmacıların geneli kampı terk ederken bugün bekleyenler arasında Afgan sığınmacılar yer aldı.

Çok sayıda polisin görev yaptığı tahliyenin ikinci gününde, aralarında 18 yaş altı çocukların da bulunduğu sığınmacıların, geçici sığınma merkezine girmek için kalabalık gruplar halinde yerlerde oturtularak bekletildiği ve zaman zaman gruplar arasında tartışmalar yaşandığı gözlemlendi.

Sığınmacı merkezi yetkilileri, Urduca, Arapça ve İngilizce anonslarla gruplara sabırlı olmaları çağrısında bulundu. 

Yaklaşık nüfusunun 8 bin olduğu tahmin edilen Jungle'da ise tahliyelerle beraber sessizlik hakim. Gönüllüler tarafından oluşturulan okul ve sosyal alanlar tamamen boşaltılırken sığınmacıların kaldığı çadırlar da sığınmacılar tarafından kaldırılmaya başlandı.

Kamptaki nüfusun azaldığı daha girer girmez hissedilirken birçok sığınmacının da tahliye için gönüllü örgütlerden ayakkabı ve valiz istediği görüldü.

Haber Ara