$

Dolar

48,0792

Euro

56,1921

£

Sterlin

65,6451

Frank

60,0240

Gram Altın

7.107,3900

Bitcoin

3.713.285

$

Dolar

48,0792

Euro

56,1921

£

Sterlin

65,6451

Frank

60,0240

Gram Altın

7.107,3900

Bitcoin

3.713.285

Dünya

İsrail'den Trump'ın 'Gazzelileri sürgün' teklifine ilişkin açıklama

İsrailli ırkçı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Gazze'nin 'temizlenmesi için' bölgedeki Filistinlilerin Ürdün, Mısır ve diğer Arap ülkelerine sürgün edilmesi teklifi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

27.01.2025 - 21:47
Cumali Dalkılıç
İsrail'den Trump'ın 'Gazzelileri sürgün' teklifine ilişkin açıklama
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

"Ynet" internet sitesinin haberine göre, Dini Siyonizm Partisi lideri Smotrich, İsrail Meclisinde (Knesset) partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Filistinlilerin sürgünü teklifini hayata geçirmek için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Bakanlar Kurulu ile bir plan üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Trump'ın "bilge, ölçülü ve gerçekçi" bir bakış açısı sunduğunu iddia eden Smotrich, Filistinlileri topraklarından çıkarmak için göçü teşvik etmenin tek çözüm olduğunu öne sürdü.

Smotrich, Mısır ve Ürdün'den gelen tepkilere ilişkin ABD Başkanı Trump'ın Kolombiya'nın itirazlarına rağmen göçmenleri sınır dışı etme konusundaki tutumunu örnek göstererek "O (Trump) istediğinde gerçekleşiyor." diye konuştu.

Smotrich, Gazze'nin tamamen işgal edilmesi gerektiğini savundu

Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına dair Smotrich, İsrail'in ateşkes anlaşmasının ilk aşamasının sonunda savaş yöntemini değiştirmesi gerektiğini ileri sürdü.

Smotrich, "Hamas'ın tamamen yok edilmesi ve Gazze'nin tamamen işgal edilmesi" ve bunun için de "saldırgan" bir genelkurmay başkanı atanması gerektiğini savundu.

Trump, ne demişti?

ABD Başkanı Trump, Gazze'deki Filistinlilerin başta Ürdün ve Mısır olmak üzere Arap ülkelerine sürgün edilmesi fikrini ortaya atmıştı.

Trump, Gazze'nin "temizlenmesi için" söz konusu ülkelerin daha fazla Filistinliyi kabul etmesi ve bu kişilerin "farklı yerlerde inşa edilecek konutlara yerleştirilmesi" çağrısında bulunmuş, bunun "geçici" veya "uzun süreli" olabileceğini söylemişti.

"Arap ülkeleriyle bir araya gelip (Filistinlilerin) barış içinde yaşayabilecekleri başka bir yerde konutlar inşa etmeyi tercih ederim." diye konuşan Trump'a, başta Mısır ve Ürdün olmak üzere Arap ülkelerinden tepki gelmişti.

AA

Haberi Hazırlayan

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın