Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İngiltere sarsıldı: Nazi dehşeti…

İngiltere'de polis departmanında 'Nazi' depremi yaşanıyor. 'Aşırı sağ terör örgütü' üyeliğinden suçlu bulunan polisle ilgili detaylar adayı sarstı. İndirdiği dökümanlar ve üye olduğu yerlere ise kimse inanamadı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-01 21:47:22

İngiltere sarsıldı: Nazi dehşeti…

İngiltere'de, 2011'de 77 kişiyi katleden aşırı sağcıAnders Behring Breivik'in yazdığı manifestoyu telefonuna indirdiği tespit edilen bir polis memuru "aşırı sağcı terör grubu"na üye olmaktan suçlu bulundu.

Sky News'te yer alan habere göre, Başkent Londra'daki Old Bailey mahkemesi tarafından yürütülen soruşturmada, 22 yaşındaki polis memuru Benjamin Hannam'ın "nazi bıyıklı" ve "nazi arması" taşıdığı fotoğraflara ulaşıldı.

Londra'nın kuzeyindeki Edmonton karakolunda görev yapan Hannam'ın telefonunda yapılan incelemelerde, Norveç'te 2011'de 77 kişiyi katleden aşırı sağcı Anders Behring Breivik'in yazdığı manifestoyu ve "Bıçakla saldırı" el kitabını indirdiği ortaya çıktı.

Soruşturmayı yürüten savcı, Breivik'in yazdığı manifestonun bomba yapım talimatları ve "kitlesel saldırılar için kapsamlı bilgiler" içerdiğini belirtti

Savcı, Hannam'ın, hükümet tarafından 2016 ‘da yasaklanan National Action (NA) adlı aşırı sağcı terör grubunun toplantılarına katıldığını da tespit etti.

Karar duruşmasında NA grubunun Swindon kentindeki faaliyetlerine katıldığına ilişkin görüntüler izletilen Hannam, Nazi propaganda afişlerindeki "cesur bakışların" faşizme olan ilgisini başlattığını kaydetti.

Hannam, aşırı sağcı forum Iron March'ın kullanıcılarından oluşan sızdırılmış bir veritabanında bulunmadan önce, yaklaşık iki yıldır Büyükşehir Polisi için deneme memuru olarak çalışıyordu.

Mart 2016'da neo-Nazi grubu NA'nın Londra şubesine katılmadan önce bu foruma üye olmuştu.

Otizmi olan memur, kendisine bedava çıkartma ve rozet veren yaşlı bir NA organizatörünü etkilemek için "yanıp tutuştuğunu" söyledi.

Hannam, telefonundaki belgeleri ise aşırı kaygı bozukluğu nedeniyle oluşan takıntıları nedeniyle indirdiğini söyledi.

Met'in terörle mücadele komutanı komutan Richard Smith, “Ben Hannam, Met'e katılmak için yaptığı başvuru formunda açıkça yalan söyledi. Örgütle ilişkisini tespit ettikten sonra, onu tutuklamak ve mahkemeye çıkarmak için derhal adım attık" diye konuştu.

Old Bailey Mahkemesi, Hannam'ın aşırı sağcı terör grubuna üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından mahkum edilmesine karar verdi.

Haber Ara