Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Es Sinvar: 14 Mayıs Filistin direnişi için dönüm noktası olacaktır

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze'deki lideri Yahya Es-Sinvar, ABD Başkanı Donald Trump'ın elçiliğini Kudüs'e taşıyacağı 14 Mayıs gününün Filistin halkının ve direnişinin tarihinde dönüm noktası teşkil edecek bir gün olacağını ifade etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-10 09:57:36

Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Es Sinvar: 14 Mayıs Filistin direnişi için dönüm noktası olacaktır

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze'deki lideri Yahya Es-Sinvar, "Milyonluk Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü" sloganıyla dün (9 Mayıs Çarşamba) gençlerle buluştu.

Untitled-1_6

Burada konuşma yapan Sinvar, ABD Başkanı Donald Trump'ın elçiliğini Kudüs'e taşıyacağı 14 Mayıs gününün Filistin halkının ve direnişinin tarihinde dönüm noktası teşkil edecek bir gün olacağını ifade etti.

1_15
2_14

"DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİ DURDURULMAK İSTENİYOR"

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Sinvar, 30 Mart'ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü durdurmak için bölge ülkelerinden ve uluslararası çevrelerden girişimde bulunanlar olduğunu açıkladı. Sinvar, Hamas'ın ve diğer grupların Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün durdurulması için girişimde bulunan ülkelere bunu yapamayacaklarını söylediklerini bildirdi.

3_16

4_17

"DÖNÜŞ HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne katılanların önünde olamasalar bile yanlarında yer alacaklarını kaydeden Es-Sinvar, dönüş hakkından vazgeçmeyeceklerini ve Kudüs'ten taviz vermeyeceklerini söyledi. Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı geri gelmeyecek şekilde kıracaklarını belirten Es-Sinvar, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün Filistin davasına yeniden itibar kazandırdığını ifade etti. Hamas lideri, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü durdurmalarını isteyenlere "Bütün dünya bir araya gelse kaplan kafese geri sokulamaz" dediklerini bildirdi.

637511878

ATEŞE BENZİN DÖKMEK

Ayrıca geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Kudüs İşleri Eski Bakanı Hatim Abdulkadir, Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'e nakledilmesinin ateşe benzin dökmek olduğunu belirterek, Kudüs'te durumun halihazırda gergin olduğunu, bu taşınma işleminin kentte yaşayan Filistinlilerin daha çok endişe yaşamasına yol açacağını ifade etti.

"TÜM ARAP ve MÜSLÜMANLARA HAKARET"

Taşınma işleminin En-Nekbe'nin yıldönümünde açacak olmasının sadece Filistinlilere değil tüm Araplara ve Müslümanlara hakaret olduğunu söyledi. Abdülkadir, "Kudüs, Filistin devletinin başkenti olmakla birlikte Araplar ve Müslümanlar için kutsal bir kenttir" dedi.

Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'e naklinin Araplara ve Müslümanlara atılmış bir tokat olduğunu kaydeden Abdülkadir, bu adımın siyaset ve güvenlikle ilgili sonuçları olacağını söyledi. Abdülkadir, Amerika'nın siyasi olarak arabuluculuk rolünden tamamen vazgeçtiğini ve işgal rejimiyle yapılacak herhangi bir müzakerede rol oynayamayacağını ifade etti. Kudüslü eski bakan, Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'te gayri meşru Yahudi yerleşkesi hükmünde olacağını bildirdi.

Haber Ara