Kürdistan 24'ün aktardığına göre Alman Bild gazetesi bünyesinde çalışan bir gazeteci El Kaide'nin üst düzey yetkilerinden ve 11 Eylül'de ABD'de ikiz kulelere yapılan uçak saldırısının planlayıcısı olan Muhammed Zemmar'ın Kuzey Suriye'de YPG kontrolünde bulunan bir cezaevinde tutuklu olduğunu ileri sürdü.
İddialara göre Muhammed Zemmar, Suriye asıllı Almanya vatandaşı ve El Kaide saflarında Almanya'nın Hamburg kentinde örgütün çalışmalarını yürütmüş üst düzey bir yetkili.
11 Eylül saldırılarını planlayan kişi olduğu düşünülen Zemmar'ın saldırı sonrasında tutuklandığı, Suriye vatandaşı olduğu için 2002 yılında Suriye hükümetine teslim edildiği, IŞİD işgali sırasında dağıtılan cezaevlerinden kaçan isimlerden biri olduğu ve 2013'te IŞİD'e katıldığı belirtildi.