Dolar

32,2265

Euro

35,0556

Altın

2.509,19

Bist

10.643,58

ABD'yi kar fırtınası 19 can aldı

ABD'nin doğu yakası ve iç kesimlerindeki 11 eyaletinde hayatı felç eden kar fırtınası nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-24 10:50:18

ABD'yi kar fırtınası 19 can aldı

AA'nın haberine göre; ABD'nin doğu yakası ve iç kesimlerde etkili olan ve 11 eyalette olağanüstü hal ilan edilmesine yol açan kar fırtınası, 80 milyon kişinin yaşadığı bölgede hayatı felç etti.

Kar fırtınası ve buzlanma sonucunda, çoğunluğu trafik kazalarında olmak üzere Arkansas, Kuzey Carolina, Kentucky, Ohio, Tennessee ve Virginia'da 13 kişi yaşamını yitirdi. New York'ta 3, Virginia'da 2 ve Maryland de 1 kişi elverişsiz hava koşulları yüzünden hayatını kaybetti. New York kentindeki 3 kişinin kar temizleme çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği açıklandı.

Fırtına nedeniyle 13 eyalette yaklaşık 170 bin haneye elektrik verilemezken hava yolu firmaları 10 bin uçuş iptali gerçekleştirdi.

2145477315383

NEW YORK'TA SEYAHAT YASAĞI

Fırtına yüzünden New Jersey ve New York'ta trafiğe çıkış yasağı uygulanırken otobüs ve metro seferleri durduruldu.

New York Valisi Andrew Cuomo kentte yerel saatle 14.30'dan itibaren seyahat yasağı getirildiğini duyurdu. Long Island'daki otoyollarda da geçerli olacak seyahat yasağının gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

Basın toplantısında halktan çok acil bir ihtiyaç olmadığı sürece sokağa çıkmamalarını isteyen Blasio, acil durum araçlarının çalışmasına engel olunmaması için halktan araba kullanmamaları ricasında buldu.

New York'ta 200 kazaya neden olan hava şartları yüzünden 5 ilçede belediye otobüs seferleri durdurulurken, metro seferlerinin de aksaması bekleniyor. Yetkililer hava şartlarının New York'un birkaç bölgesinde yangına neden olduğu belirtildi.

Yangın nedeniyle birçok kişi evsiz kalırken, herhangi bir can kaybının bulunmadığı kaydedildi.Bu arada New Jersey'de yoğun kar yağışı devam ediyor, New Jersey Valisi Chris Christie de eyalet sakinlerinden evlerinden çıkmamalarını, araçlarını kullanmamalarını istedi.

2145001195070

OLAĞANÜSTÜ HAL

ABD'nin kuzeydoğusunda beklenen ve günlerdir uyarısı yapılan kar fırtınası Washington DC ve Pennsylvania civarında Cuma öğlen, New York'ta ise akşam saatlerinde başladı. Özellikle Washington DC için çok ciddi uyarı yapıldı ve mecazi değil, kelime anlamıyla olağanüstü hal ilan edildi. Kar fırtınasının yaklaşık 50 milyon kişinin hayatını olumsuz etkilemesi bekleniyor. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

WASHİNGTON'DA HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Cuma günü öğleden sonra başlayan "Jonas" adı verilen kar fırtınası, Washington'da yaşamı olumsuz etkiledi.

Kar kalınlığının birçok bölgede 60 santimetreye ulaştığı kentte ulaşımda ciddi aksaklıklar yaşandı.

Metro ve otobüs seferlerinin cumartesi ve pazar durdurulduğu başkentte yetkililer, sadece 2012 yılında Sandy Kasırgası sebebiyle 36 saatliğine metro seferlerinin iptal edildiğini hatılattı.

Yetkililer geçen 40 yılda ilk kez bu kadar uzun süre metro ve otobüs seferlerinin aynı anda iptal edildiğini kaydetti.

Meteoroloji uzmanları, "Jonas"ın, Washington'ı etkileyen bugüne kadarki büyük kar fırtınaları arasında ilk beşte yer aldığını ve pazar günü öğle vakitlerinde etkisini kaybetmeye başlayacağını belirtti.

Haber Ara