Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Dünya İnsani Zirvesi İstanbul'da yapılacak

Dünya İnsani Zirvesi Hazırlık Çalıştayı 7-8 Mayıs'ta İstanbul’da yapılacak. Çalıştayda ayrıca İBB Gençlik Meclisi’nin eş başkan düzeyinde yer aldığı BM Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Danışma Komitesi kuruldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 20:22:23

Dünya İnsani Zirvesi İstanbul'da yapılacak

Dünya zor şartlarda yaşayan yurtsuz kalmış 60 milyon mülteci, 37 yardıma muhtaç ülke ve 125 milyon yardıma muhtaç insan ile tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşıyor. Bu şartlar altında Dünya İnsani Zirvesi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un özel çağrısıyla 23-24 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da toplanacak.

Zirvenin gençlik ayağının takibi ile ilgili Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Danışma Komitesi kuruldu. İBB Gençlik Meclisi bu komitede eş-başkan düzeyinde yer alıyor. İBB Gençlik Meclisi, zirveye farklı dünya ülkelerinden katılacak 500 genç için 21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Hazırlık Forumu'na da ev sahipliği yapacak.

İBB Gençlik Meclisi, İstanbul'da yaşayan gençlerin Dünya İnsani Zirvesi'ne ilişkin farkındalığını artırmak, konu ile ilgili bilgilenmelerini sağlamak amacıyla, yanı sıra gençlik forumuna katılacak olan gençlerin seçimi için Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Moderasyon Toplantıları düzenleyecek.

İBB Gençlik Meclisi 7-8 Mayıs'ta saat 09.00-17.00 arasında gençlik moderasyon toplantısı gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili bilgilendirmelerden sonra İstanbullu gençlerin insani krizlere ilişkin geliştirecekleri çözüm önerileri ayrı bir rapor halinde BM Genel Sekreteri'ne sunulacak. Yapılan çalıştayda başarılı olan katılımcılar Dünya İnsani Zirvesi (DIZ) gençlik hazırlık toplantısına dahil edilecektir.

Moderasyon toplantıları sırasında katılımcı gençlerin geliştirdikleri öneriler arasında seçim yapılacak ve BM Dünya İnsani Zirvesi öncesinde gerçekleşecek Gençlik Forumu'na 120 genç katılım hakkı kazanacak. Bu sebeple gençlerin moderasyon öncesinde kendilerine gönderilecek olan raporları dikkatli bir biçimde okumaları ve insani krizler için birtakım çözüm önerileri ile moderasyona katılmaları bekleniyor.

Başvurular için www.ibbgenclikmeclisi.com adresinden "1. Dünya İnsani Zirvesi Hazırlık Çalıştayı Başvuru Formu"nun doldurulması gerekiyor.

Haber Ara