Dolar

32,5587

Euro

34,8655

Altın

2.431,36

Bist

9.722,09

Dudayev : Rusya her zaman korumasız insanlara saldırıyor

Çeçenistan’ın eski cumhurbaşkanı ve halk lideri Cevher Dudayev’in 1995 senesinde ‘’Rusya’nın gerçek yüzü ve işgalleri’’ içerikli verdiği bir röportaj, yıllar sonra Ukrayna ve Kafkasya medyasında tartışmaya açıldı ve yayınlandı. 

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 20:48:08

Dudayev : Rusya her zaman korumasız insanlara saldırıyor

TIMETURK I HABER MERKEZİ
FURKAN AZERİ 

Dudayev bu röportajında, Rusya'nın faşizmden daha tehlikeli olduğunu belirtiyor ve Rusya'nın her zaman korumasız ve zayıf halklara saldırdığını hatırlatıyor.

Cevher Dudayev'in röportajında söz konusu bölümler şöyle:
‘'Rusçuluk faşizmden daha korkunçtur. Faşizm Avrupa'ya ve dünyaya yayılıp Rusya'nın kuyruğuna bastığı zaman, Rusya herkesten önce “bütün dünyayı kurtarın” çağrısı yaptı. Neticede bütün dünya yardıma koştu. Hatta Almanların kendileri bile yardıma koştu. Şimdi Rusçuluk, yeryüzünde en korumasız insanlara saldırıyor”.

ABHAZYA-KARABAĞ-İNGUŞETYA İŞGALİ

“Rusya bütün Tarih boyunca hep yardımsız ve korumasız insanlara saldırmıştır. İlk önce Dağlık Karabağ'ı seçtiler ve orayı mahvetti. Daha sonra Abhazya'ya gidip o bölgeyi Gürcistan ve Kafkasya'dan ayırarak bütün potansiyelini yok etti.

Gürcistan savaşı ve Azerbaycan-Ermenistan savaşı… Her iki savaşta da Rus ordusu öncü rol oynadı. Rusya sonra Güney Osetya'yı izole etti. Şimdi de Osetya'nın tamamını almak istiyorlar (Cevher Dudayev Bu konuşmayı yaptığı zaman daha Rusya Osetya'nın tamamını İşgal etmemişti). Son olarak da İnguşetya'yı İşgal ettiler”.

RUSYA YAPTIĞI ANLAŞMALARA UYMUYOR

“ Rusya liderliği tarih boyunca kendisi zor durumda kalırken uluslararası topluma birtakım hukuki ve insanı anlaşmalar imzalama çağrısında bulunmuştur. Ama Rusya hiçbir zaman bu anlaşmalara uymamıştır. Rusya gücünü topladığı anda yine ‘' en zayıf olanı'' seçip orayı işgal etmeye başlıyor. Rusya her zaman şer İmperyası olmuş şimdide bu yolda davam ediyor''.

Haber Ara