Dolar

32,4433

Euro

34,7635

Altın

2.440,99

Bist

9.915,62

Dubai, İsrail'deki organize suç örgütlerinin cazibe merkezi oldu

İsrail merkezli bir televizyon kanalı, Tel Aviv ve Abu Dabi arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından kısa süre önce Dubai'ye kaçan İsrailli organize suç örgütlerinin ve uyuşturucu kaçakçılarının faaliyetlerini gündeme getirdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-13 15:10:02

Dubai, İsrail'deki organize suç örgütlerinin cazibe merkezi oldu

Dubai'deki İsrailli suçlular

İsrail Kanalı Hebrew Channel 12'ye göre, İsrail ile BAE arasındaki normalizasyon anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle, bazı cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı davalarında aranan İsrailli suçluların Dubai'ye kaçıp orada buluştuğunu ileri sürdü.

Kanal, İsrail polisinin kendilerine yönelik tutuklama emri çıkarmadan kısa süre önce Dubai'ye kaçtıklarını duyurdu.

Bu bağlamda, üst düzey bir İsrailli polis yetkilisi, Guatemala'dan Dubai'ye kaçan bazı suçluların geçen ay Güney İsrail'deki Ashdod limanında ele geçirilen 750 kg kokain kaçakçılığının yanı sıra İsrail'den Belçika'ya taşınması gereken 3,2 ton kokain kaçakçılığına karıştığını doğruladı.

Yetkili, "Olaya karışanlar hakkında bilgi sahibiyiz ve cezasını İsrail'de çekecek herkese ulaşacağız. Faaliyetleri hakkında çok sabrımız ve bilgimiz var."

BAE suç örgütleri ve kaçakçılar için cazibe merkezi

Kanal 12'ye göre yetkilinin açıklaması, Yafa ve kuzeyindeki Hayfa'da ünlü olan ve bazıları BAE'de acenteler aracılığıyla ortaklıklar kurarak apartman ve hediyelik eşya dükkanları satın alan bir dizi kıdemli suçlu hakkında.

Diğer suç iddiaları ise satın aldıkları altın ve elmas ve malları İsrail polisinin takip etmemesi için diğer ülkelerdeki iş adamlarına sattığı yönünde.

Kanal, yaklaşık 10 gün önce Dubai'yi ziyaret eden ve Emirlikler'e kaçan bazı sabıkalı suçlularla tanışan sabıkalı İsraillinin şunları söylediğini aktardı: "Dubai'de size çok fazla soru sormazlar. Paranız var mı? Gelin ve yatırım yapın ve ortak olun."

İsrailli sabıkalı kişinin, "İsrail'de yasal işler yürüten insanlar aracılığıyla İsrail'den Emirlikler'e akan milyonlarca dolardan bahsediyoruz, ancak finansmanın arkasında bu suçlular var" dediğini aktaran Kanal, aynı kaynağa dayanarak, Romanya, Ukrayna ve Güney Afrika'dan kaçan İsrailli suçluların, konut projeleri ve oteller inşa etmede ortaklık görüşmeleri için kısa süre önce Dubai'ye geldiğini iddia etti.

download-1-3

Hebrew Channel 12'ye göre BAE, İsrailli suçlular için cazibe merkezi haline geldi

İsrailliler BAE'ye iş ya da eğlence için gruplar halinde seyahat ederken, BAE ve İsrail aralarındaki ilişkileri normalleştirmek için birçok önlem almaya devam ediyor. Seyahat şirketi acenteleri, Hanukkah'ı (Işık Festivali) kutlamak için Dubai'ye yaklaşık 25.000 İsraillinin gelmesinin beklendiğini ve bu sayının muhtemelen bir kat artacağını söylüyor. İki ülke arasında vizesiz seyahat sistemi tam olarak yürürlükte.

Eylül 2020'nin ortalarında, İsrail ve BAE'nin Amerikan himayesi altında ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşma imzalaması, daha sonra iki ülkenin daha sonra karşılıklı giriş vizelerinin muafiyetine ilişkin bir anlaşma da dahil olmak üzere birkaç işbirliği anlaşması imzalaması dikkat çekmişti.

Arap Postası

Haber Ara