Dolar

32,4671

Euro

34,7734

Altın

2.476,83

Bist

9.530,47

Dubai Emiri Raşid El Maktum, Londra'ya kaçan eşi Prenses Haya'nın ardından yeni bir 'şiir' yayınladı

BAE'den İngiltere'ye kaçan ve Dubai Emiri olan kocasına boşanma davası açan Prenses Haya bint El Hüseyin'in ardından Raşid el Maktum, 'intikam' temalı bir şiir yayınladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-04 08:55:52

Dubai Emiri Raşid El Maktum, Londra'ya kaçan eşi Prenses Haya'nın ardından yeni bir 'şiir' yayınladı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum, iki çocuğuyla birlikte Londra'ya kaçan eşi Prenses Haya bint El Hüseyin'in ardından yeni bir şiir yayınladı.

The New Arab'ın haberine göre "Ekselansların Kılıçları" başlıklı şiiri, Instagram hesabından paylaşan Dubai Emiri'nin bu paylaşımı, Prenses Haya'nın çocuklarının velayeti ve koruma kararı aldırmak için Londra Yüksek Mahkemesi'ne çıktığı gün yapması, mesajı eşi için paylaştığı yönünde yorumlara sebep oldu.

"İntikam" temasına sahip şiirde "mücadele etmek, keskin bıçaklarla parlayan kılıçlar eşliğinde intikam almak" gibi ifadeler kullanılıyor.

Şiirin girişinde "Bu aileye zafer bahşedilir ve toz parçalarının ona dokunup dokunmadığı önemli değildir" deniyor.

44_1
PRENSES HAYA'NIN AÇTIĞI DAVA

Eski Ürdün Kralı Hüseyin'in kızı ve şimdiki Ürdün Kralı Abdullah'ın kız kardeşi olan Prenses Haya bint El Hüseyin'in kocasına açtığı dava, 5 Temmuz'da Londra'daki Yüksek Mahkeme Aile Birimi'nde görülmeye başlanmıştı.

Davanın ikinci oturumu 31 Temmuz'da yapıldı. Davada Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'u Londra'daki prestijli hukuk firması Stewarts'tan Lady Helen Ward savunurken; Prenses Haya'yı İngiltere Veliaht Prensi ve Galler Prensi Charles'ın avukatı Fiona Shackleton temsil ediyor.

EL MAKTUM DAHA ÖNCE DE ŞİİR PAYLAŞMIŞTI

Şeyh El Maktum, daha önce de eşinin kaçmasının ardından bir şiir yayınlamış ve şiirde bir kadının ihanetine uğramaktan söz etmişti.

BAE'DEN DAHA ÖNCE DE BİR PRENSES KAÇMIŞTI

Prenses Haya Bint El-Hüseyin'in kaçması, Al Maktum'un çocuklarından biri olan Prenses Latife'nin Dubai'den kaçmasından bir yıl sonra yaşandı. Prenses Latife, eski bir Fransız istihbarat ajanı olan ABD'li Jean Pierre Herve Jaubert ile Hindistan'ın Goa sahilindeyken kayboldu ve daha sonra Jaubert ve adı bilinmeyen bir İngiliz ile yatta saklandığı ortaya çıktı.

Prenses Latife, 3 yıl boyunca hapishanede kaldığını ve babasının kendisine işkence yaptığını iddia etmişti.

 

Haber Ara