Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Dörtlülere Güncelleme Gelecek

NFL oyuncusu Chris Smith’in nişanlısının hayatını kaybettiği kaza sonrası, araçların dörtlü flaşör ya da kısaadıyla dörtlü olarak bilinen tehlike ve acil durum belirten ışıklarına güncelleme gelmesi gündemde.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-30 14:45:03

Dörtlülere Güncelleme Gelecek

ESS adı verilen şirket, oyuncu tarafından büyük bir fon aldı. Dörtlülerin tıpkı yol küreme ve belediye araçlarındaki gibi daha sık ve daha güçlü yanması ve tonunun
sarıya daha yakın olması gerektiğini savunan firma bu şekilde birçok ölümün önüne geçileceğini iddia ediyor. Nişanlısı kaza anında değil, kaza sonrası araçtan indiği esnada başka bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybeden Chris Smith, bu konunun takipçisi olacağını söyledi.
Neredeyse yarım yüzyıldır değişmeyen dörtlü flaşörlerle ilgili standartlar ve regülasyonlar; genellikle ampulle çalışan sinyalleri hedef alıyor. Firmanın asıl odak noktası günümüzdeki araçların bilgisayar ve led teknolojilerinin aracın flaşörlerinin sadece bir yazılım güncellemesiyle uygun hale getirilebileceği yönünde.
Daha sık, daha güçlü ve sarı renge daha yakın yanması planlanan flaşörlerin her sene binlerce hayat kurtarabileceği kanıtlandı. Şirketin planladığı haliyle sistem iki şekilde çalıştırılabiliyor. İlk basışta normal dörtlü yanarken ikinci basışta ESS şirketinin tasarladığı haliyle acil durum ışıkları yanarken, aynı zamanda araç ani fren ve kaza yaptığında da ikinci basışa ihtiyaç duymadan flaşörlerin rengi, hızı ve tonu değişebiliyor.
Şirket yaptırdığı araştırmalar ile 4HZ hızında yanan flaşörlerin yani 1 saniyede 4 kere yanabilen flaşörlerin hiçbir sürücü tarafından gözardı edilemeyeceğini tespit etti.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara