Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Donald Trump'tan zirve mesajı: NATO liderleri beni arayıp tebrik etti

ABD Başkanı Trump, NATO Zirvesi'ne katılan ülke liderlerinden tebrik telefonları aldığını söyleyerek, medyayı gelişmeleri yanlış yansıtmakla suçladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-16 10:28:43

Donald Trump'tan zirve mesajı: NATO liderleri beni arayıp tebrik etti

Twitter mesajında NATO Zirvesi'ne dair değerlendirmeler yapan ABD Başkanı Donald Trump, zirvenin çok başarılı geçtiğini belirtti.

Trump, "NATO liderlerinden çok sayıda telefon aldım. Bana onları bir araya getirdiğim ve hem mevcut hem de gelecek finansal yükümlülüklere odaklanmalarını sağladığım için teşekkür ettiler. Gerçekten çok iyi bir zirve oldu. Medyanın büyük bölümü gelişmeleri yanlış aktardı. NATO şimdi güçlü ve zengin" ifadelerini kullandı.

Received many calls from leaders of NATO countries thanking me for helping to bring them together and to get them focused on financial obligations, both present & future. We had a truly great Summit that was inaccurately covered by much of the media. NATO is now strong & rich! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 Temmuz 2018

NATO zirvesinde bütçe krizi

ABD Başkanı Trump, NATO Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, NATO müttefiklerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasılalarının (GSYH) yüzde ikisini savunma harcamalarına ayırma sözünü yerine getirmediğini açıklamış ve bu duruma tepki göstermişti.

ABD Başkanı Trump'tan 'bütçe' açıklaması

NATO liderleri planlamada olmamasına rağmen, Trump'ın açıklamaları sonrası zirvenin ikinci gününde toplanmıştı. NATO liderleri Trump'ın talebini görüşmek üzere acil toplandı

ABD Başkanı Trump'ın "Diğer NATO ülkeleriyle savunma harcamalarını artırma konusunda anlaştık" açıklamasına Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan yalanlama gelmişti. Macron Trump'ın anlaşma iddiasını yalanladı

Macron, "Dün yayınlanan bir tebliğ var. Çok detaylı. 2024 yılına kadar yüzde 2 hedefi doğrulandı. Hepsi bu kadar” demişti.

Haber Ara